Betonvloer verven, bekijk de handige tips.
Er wordt een betonvloer geverfd in een donkere kleur.

Betonvloer verven? Met een aantal handige tips van onze experts in verf en kleur kun je daar als een vakschilder mee aan de slag. Om een ruwe betonvloer te verven, net als een gevlinderde betonvloer of die in de garage. Voor binnen en buiten, met de verfproducten die je daar het best voor kunt gebruiken.

Tip: gaat het om een betonvloer met vloerverwarming? Dat is in de meeste gevallen geen probleem. De vloer zal waarschijnlijk niet veel warmer worden dan 30 graden Celsius. In dat geval is de verf goed geschikt, dus is het niet nodig om daar op een speciale manier rekening mee te houden.

Je kunt zowel een nieuwbouw betonvloer verven als een bestaande vloer een andere kleur geven. Met behoud van de stoere betonlook of in een andere mooie stijl die je voor ogen hebt. Natuurlijk in de kleur die je zoekt, omdat we de verf aan de hand van de RAL-code voor je kunnen mengen.

Let op: wil je de betonvloer verven in bijvoorbeeld de badkamer of een (vochtige) garage? Houd er rekening mee dat de verf goed bestand moet zijn tegen vocht. Alleen op die manier voorkom je problemen met de vloer en de verf, die kan gaan bladderen of kan loslaten.

Waar kan ik de betonverf gebruiken?

Benieuwd waar je de betonverf kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je de betonvloer wilt verven? We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij:

 • Woonkamer
  De betonvloer verven in de woonkamer? Houd er rekening mee dat er verschillende soorten beton bestaan. Het kan gaan om woonbeton, net als het ruwe beton dat er wordt gestort. Kijk goed naar de ondergrond waar het om gaat, zodat we daar de juiste verf bij kunnen adviseren. Uiteraard kunnen we de betonverf mengen in de kleur die je zoekt, zodat je daarmee mooi kunt schilderen.
 • Keuken
  In de keuken zorgen voor de stoere look van beton? Of het beton op een nette manier afwerken in de kleur die je voor ogen hebt? Met onze verfproducten van A-merken maak je een uitstekende keuze. Bij nieuwbouw en in bestaande woningen, bijvoorbeeld om de keuken de centrale ruimte in jouw huis te maken. Om samen met vrienden van te genieten, net als voor jullie samen.
 • Badkamer
  De betonvloer verven in de badkamer? Houd er rekening mee dat het een vochtige ruimte is. Dat vraagt zowel op de vloer als bijvoorbeeld op de wanden en het plafond om een iets andere verf. Die helpt het vocht op de juiste manier te weren, waarmee het niet in de onderliggende materialen kan trekken. Om een voedingsbodem voor schimmels en andere problemen te voorkomen.
 • Garage
  De betonvloer in de garage schilderen? Goed mogelijk, als je daarvoor de juiste materialen gebruikt. In hoge kwaliteit, met verf die geschikt is voor binnen en voor buiten. Afhankelijk van hoe je de garage gebruikt en hoe vochtig het er is, om de juiste bescherming aan te brengen.

Tip: wil je de garage als een werkplaats gebruiken, met zware materialen of machines? Vergelijk de verf voor de betonvloer met 2-componentenlak. Zo’n coating is geschikt voor professioneel gebruik, al vraagt het tijdens het aanbrengen om een andere aanpak. Uiteraard kunnen onze experts in verf en kleur je daar goed over adviseren.

Tips om de betonvloer te verven

Benieuwd naar tips om de betonvloer te verven? We zetten ze voor je op een rij:

 • Loszittend beton weghalen
  Is er sprake van loszittende stukjes beton? Het is belangrijk om die eerst te verwijderen. Je kunt daarvoor gebruik maken van een plamuurmes en bijvoorbeeld een staalborstel. Krab op deze manier ook eventuele scheuren uit de vloer.
 • Stofzuigen: vloer schoonmaken
  Met een zachte bezem of stoffen en blik kun je de grootste delen meteen opruimen. Gebruik daarna de stofzuiger, zodat je ook kruimels en stof weg kunt halen tijdens deze belangrijke voorbereiding om de betonvloer te verven.
 • Betonvloer ontvetten
  Los ontvetter op in water en maak de betonvloer daarmee goed schoon. Kies een niet-pluizende dweil. Spoel de vloer nog eens na met schoon water en laat die daarna goed drogen.
 • Gaten in de vloer repareren
  Is er sprake van gaten in de betonvloer? Gebruik een vloervuller om dit alvast op te lossen, voordat je aan de slag gaat met het verven van de betonvloer.
 • Scheuren en kieren herstellen
  Eventuele schuren en kieren kun je opvullen met betonkit. Zorg ervoor dat je daarmee vlot genoeg werkt en gebruik terpentine om eventuele vlekken meteen te verwijderen.
 • Afplakken van muren en plinten
  Voordat je de betonvloer kunt verven is het verstandig om muren en plinten af te plakken. Gebruik bij voorkeur duurdere tape, die je langer kunt laten zitten zonder dat er lijmresten ontstaan.
 • Voorstrijken
  Het is tenslotte verstandig om het beton voor te strijken. Daarmee voorkom je dat de ondergrond te veel zal opnemen, waardoor er veel verf verloren zou gaan.

Na deze belangrijke voorbereiding kun je aan de slag met het verven van de betonvloer. In de woonkamer, de keuken en op andere plekken voor binnen. Of voor buiten, waarbij je rekening houdt met de invloeden van het weer en de bescherming die je daartegen aan moet brengen.

Betonvloer verven: welke verf moet ik kopen?

Benieuwd naar de verf die je het best kunt kopen als je de betonvloer wilt verven? Met onze producten van A-merken zoals Sikkens en Sigma maak je een goede keuze. Goed van kwaliteit en toch voor een scherpe prijs. En bestel je voor minimaal €50? Dan is de verzending gratis, waardoor je daar geen extra kosten voor hoeft te maken.

Kijk onze betonverf voor de vloer, net als de 2-componentenlak. Als professionele keuze, die goed bestand is tegen zwaardere belasting. Of die bescherming biedt tegen vloeistoffen en chemische bestanddelen. We leggen je graag uit over de mogelijkheden en in welke situaties je daar het best gebruik van kunt maken. Om de vloer mooi af te werken en om tegelijkertijd de beste bescherming aan te bieden.

Bekijk de verschillende oplossingen die er beschikbaar zijn:


Betonvloer verf kopen: online assortiment

Vanuit ons brede assortiment bestel je eenvoudig de betonvloer verf die je nodig hebt. Net als de kwasten en rollers die je daarbij goed kunt gebruiken, waarover we je graag adviseren. Als beste keuze om te schilderen, zoals ook een vakschilder dat bij je aan zal pakken.

Heb je vragen over het verven van de betonvloer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.