Woonkamer verven, laat je inspireren!
Inspiratieve tekening voor de woonkamer, met behulp van een kleurenwaaier.

Woonkamer verven in een mooie nieuwe kleur? Met kleuradvies en een aantal bijzondere stijlen doe je eenvoudig inspiratie op. Voor prachtig schilderwerk, dat je net als een vakschilder op een mooie manier kunt aanbrengen. In twee kleuren of in een van de populaire tinten van dit moment. Door inspiratie en ideeën op te doen, zowel voor de muren als bijvoorbeeld voor de betonvloer.

Tip: een kleine woonkamer verven of juist op zoek naar kleuren voor een grotere ruimte? Houd rekening met de optische effecten van de verschillende kleuren en stijlen. Lichte tinten laten een ruimte groter lijken. De meer donkere tinten zorgen voor sfeer, maar kunnen er ook voor zorgen dat de muren een beetje naar je toe komen.

Je kunt online de beste verf kopen om de woonkamer te verven. En twijfel je over welke kleur je daarvoor moet gebruiken? Onze experts in verf en kleur denken graag met je mee. Over twee kleuren die je wilt combineren of over een kleur die goed past bij de rest van het interieur.

Verven van de woonkamer: 3 bijzondere stijlen

Benieuwd naar de bijzondere stijlen die er beschikbaar zijn om de woonkamer te verven? We zetten er drie voor je op een rij:

  • Energieke kleuren
  • Avontuurlijke tinten
  • Rustgevende woonkamer

Energieke kleuren

Energie krijgen van jouw woonkamer, vooral als de zon begint te stralen en de frisse kleuren naar binnen vallen? Maak bijvoorbeeld gebruik van geel- en goudtinten, die je goed kunt combineren met de primaire kleuren. Er ontstaat op die manier een bijzondere energie, waar je ook de meubels die je hebt staan mooi op kunt afstemmen. Kies voor een industriële of een meer opvallende stijl, door gebruik te maken van een paar opvallende kleuren.

Tip: gebruik je energieke kleuren om de woonkamer te verven? Plaats veel kussens en een mooi kleed. Op die manier creëer je voldoende warmte, om de juiste balans aan te brengen in jouw interieur.

De energieke kleuren waarin je de woonkamer schildert zorgen voor een frisse stijl. En schijnt de zon een keer niet? Dan zorgen de kleuren bij jou thuis er toch voor dat je het eenvoudig zonnig in zal zien, als je naar je werk gaat of juist weer thuiskomt en lekker op de bank ploft.

Avontuurlijke tinten

Wil je er door de muur te verven in de woonkamer juist voor zorgen dat je meer warmte en een stoer karakter kunt creëren? Je hebt de keuze uit een aantal meer avontuurlijke kleuren. Daarbij past natuurlijk groen, net als de combinatie van mooie zandkleuren. Niet te uitgesproken, omdat je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van hout en andere natuurlijke materialen. Die kunnen de aandacht trekken bij de meer rustige tinten, om die goed op elkaar af te stemmen.

Tip: een avontuurlijke woonkamer creëren met de verf in de genoemde tinten? Plaats bovendien veel planten. Die combineren goed met het hout dat je gebruikt, net als bijvoorbeeld leer.

Binnen de avontuurlijke kleuren om de woonkamer te verven heb je de keuze voor de meer frisse of de meer ontspannen tinten. Naarmate je meer energie toevoegt wordt het meer uitgesproken. Heb je zin in een knusse ruimte om lekker warm bij de open haard te kruipen? Of trek je er liever veel op uit? Houd daar rekening mee bij de kleuren die je kiest om de woonkamer te schilderen.

Rustgevende woonkamer

Ten derde kun je de woonkamer verven door gebruik te maken van de meer rustgevende kleuren. Ideaal als je thuis lekker wilt ontspannen, bijvoorbeeld na een dag lang hard werken. En dat betekent niet dat je alleen lichte kleuren kunt gebruiken. Ook blauw is goed geschikt, net als bruin zonder te veel energie. En combineer je dat op andere plekken met de meer frisse en lichte tinten? Dan breng je de juiste balans aan, waardoor de woonkamer rust zal uitstralen.

Tip: laat de kleuren op de muur terugkomen in een aantal van de accessoires die je plaatst en details die je aanbrengt. Door ze terug te laten komen gaat de rest van het interieur automatisch meer rust uitstralen.

Met een aantal sierlijke planten en bijvoorbeeld (houten) muurdecoratie weet je zeker dat je heerlijk tot rust kunt komen. Een fijne keuze om de muren in de woonkamer te schilderen, waar we je op deze manier graag inspiratie voor helpen op te doen. Met mooie ideeën, waarmee je ervoor zorgt dat je de kleuren goed op elkaar afstemt en daar zelf mee aan de slag kunt. Natuurlijk in de hoogste kwaliteit, zonder dat je daar online een hoge prijs voor betaalt.

Muur in de woonkamer verven

Wij begrijpen hoe je de muur in de woonkamer wilt verven. In een mooie opvallende kleur of juist op een meer rustige manier. Van heel avontuurlijk en energie tot in andere tinten, die je goed kunt combineren met bijvoorbeeld de houten tafels en stoelen en andere natuurlijke materialen. Voor een woonkamer om trots op te zijn, al kun je de kleuren ook gebruiken voor de slaapkamer en andere ruimten in huis.

Tip: benieuwd naar de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je het best kunt gebruiken? Onze experts in verf en kleur denken er graag over met je mee.

Heb je vragen over het verven van de woonkamer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.