Badkamervloer verven, Welke vloerverf heb je nodig?
Badkamer waarvan de vloer is geschilderd met vloerverf.

Badkamervloer verven? Met de juiste verf is het een eenvoudige klus. Goed geschikt voor doe-het-zelvers, terwijl je kunt schilderen als een ware vakschilder. Op een granieten vloer of specifiek met een betonverf, afhankelijk van het materiaal waarop je werkt en het resultaat dat je wilt.

Tip: benieuwd hoe je begint als je de badkamervloer wilt verven? Kijk goed naar de ondergrond en het type verf dat je gebruikt. Voor een transparante afwerking van beton of een mooie kleur op de tegels. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn.

Vloer verven: beton en tegels

Benieuwd hoe je de vloer moet verven in de badkamer? Kijk goed naar het type ondergrond. Het kan gaan om beton of tegels:

  • Hoe moet ik de betonnen badkamervloer verven?
  • Hoe kan ik badkamertegels verven?

Hoe moet ik de betonnen badkamervloer verven?

Heeft de badkamer een betonnen vloer? Je hebt twee mogelijkheden om die te schilderen:

  • Transparant
    Blij met de betonnen vloer in de badkamer en die verven om een goede beschermende laag aan te brengen? Met de transparante producten blijft de stoere uitstraling van het beton behouden. Tegelijkertijd zorg je er in de vochtige ruimte voor dat je de vloer op een goede manier kunt afwerken.
  • Dekkend
    Het beton niet meer laten zien, en in plaats daarvan een kleur aanbrengen? Kies voor een dekkende badkamervloer verf. Geschikt voor beton, door goed te kijken naar de producteigenschappen. In combinatie met een primer, waarmee je zorgt voor de juiste basis om de mooie afwerking aan te kunnen brengen.

Hoe kan ik badkamertegels verven?

Liggen er tegels en wil je de badkamervloer verven? Houd er dan rekening mee dat je daar andere verf voor nodig hebt. Speciaal geschikt voor de tegels op de vloer. Opnieuw heb je de keuze uit dekkende of transparante producten. Om de tegels een goede beschermende laag te bieden, of om daadwerkelijk een andere kleur aan te brengen.

Voor de dekkende verf op de badkamervloer kunnen we je aan de hand van een RAL-code goed helpen. We mengen de kleur waar je naar op zoek bent, zodat je daar op een mooie manier gebruik van kunt maken.

Tip: kijk goed naar de structuur van de tegels. Gaat het om gladde of juist poreuze tegels? Onze experts in verf en kleur helpen je op basis daarvan graag de juiste verf te vinden.

In stappen aan de slag: badkamervloer verven

Wil je in stappen aan de slag om de badkamervloer te verven? Begin met het reinigen daarvan. Repareer vervolgens eventuele barsten en scheuren, om de vloer daarna te schuren en die weer stofvrij te maken. Breng de primer of grondverf aan, zodat je de badkamervloer daarna kunt verven met de vloerverf.

Heb je vragen over het verven van de badkamervloer of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Huis