Huis verven, bespaar kosten door het zelf te doen!
Een man die zijn eigen muren aan het schilderen is.

Het huis verven en daarmee kosten besparen? Met onze handige tips ben je een stuk goedkoper uit, terwijl je schildert in de hoogste kwaliteit. Geschikt voor de binnenkant en de buitenkant, onafhankelijk van welke kleur je mooi vindt.

Tip: benieuwd of je de buitenkant van het huis mag schilderen zonder vergunning? Zolang je schildert in een gebruikelijke wittint of zonder te opvallende contrastkleuren heb je daar normaal gesproken geen vergunning voor nodig. Bij twijfel is het verstandig om jouw gemeente te vragen naar wat er is toegestaan.

Wil je binnen het huis verven of daar juist buiten mee aan de slag? Wij zorgen ervoor dat je online de verf kunt bestellen die je daarvoor nodig hebt. Van Sigma en Sikkens, net als van Flexa en een aantal andere A-merken. Goed van kwaliteit en makkelijk te verwerken. In combinatie met de juiste kwasten en rollers, waar we je natuurlijk ook over kunnen adviseren.

Binnen en buiten: de beste producten

Benieuwd naar de beste producten om binnen en buiten jouw huis te schilderen? We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Buitenkant huis schilderen
    Gebruik Sikkens Rubbol XD High Gloss voor de kozijnen of schilder met Sikkens Rubbol SB. Daarnaast Zijn Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg en Sigma S2U Gloss goed geschikt. Stuk voor stuk producten van de hoogste kwaliteit, waarmee je zorgt voor mooi en duurzaam schilderwerk.
  • Binnenkant huis schilderen
    Binnen schilderen en op zoek naar de hoogste kwaliteit? Gebruik bijvoorbeeld Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Ook Trimetal Magnacryl Prestige Mat en Flexa Creations Muurverf Extra Mat of Sigma Sigmatex Superlatex Matt zijn mooie keuzes.

Onze experts in verf en kleur denken graag met je mee over de verf die het best geschikt is. Daarvoor vragen we je naar de ondergrond die je wilt schilderen en bijvoorbeeld de kleur waar je naar op zoek bent. Die kunnen we voor je mengen bij de verschillende A-merken. En gaat het je om een speciale vochtbestendige verf voor binnen? Een duurzame lak voor buiten of een specifieke glansgraad? Wij leggen je uit welke verf het best geschikt is, zodat je daarmee zelf het huis kunt schilderen en eenvoudig op de kosten kunt besparen.

Kosten besparen? Tips voor mooi schilderwerk

Het huis verven en benieuwd wat dat kost? Afhankelijk van de grootte van het huis moet je voor buiten rekening houden met zo’n €2.500 tot €3.500. Het zijn grote bedragen, die zelfs nog verder kunnen oplopen als je heel specifieke wensen hebt.

Gelukkig kun je eenvoudig op de kosten besparen, door het schilderwerk (gedeeltelijk) zelf te doen. En ben je benieuwd waar de meeste kosten in gaat zitten? De kozijnen aan de buitenkant zijn over het algemeen het duurst. Daarvoor betaal je enkele honderden tot een paar duizend euro. Afhankelijk van het aantal kozijnen waar het om gaat en bijvoorbeeld de kwaliteit van de verf die je wenst.

Gaat het om een enkele deur of juist om een complete dakkapel? Het wordt voordeliger naarmate je meer onderdelen van jouw huis laat verven. Een kleiner project kun je in plaats daarvan beter zelf doen. Je zou anders relatief veel kosten maken, waarmee het schilderwerk onder de streep duur zou uitpakken.

Tip: wil je de trap in huis verven of gaat het je om het plafond? Met speciale trapverf zorg je voor een slijtvast resultaat zonder krassen. En gebruik je een verfspuit in plaats van een roller of kwast? Dan hoeft ook het plafond niet zo moeilijk te zijn als je misschien denkt. We denken graag met je mee, zodat je jouw huis aan de binnenkant en buitenkant zelf kunt verven. Zonder veel kosten te maken, terwijl je wél kunt rekenen op de hoogte kwaliteit.

Jouw huis verven: heb ik een vergunning nodig?

Wil je jouw huis verven en ben je benieuwd of je daar een vergunning voor nodig hebt? De binnenkant mag je schilderen in de kleur die je wilt, daarvoor hoef je aan niemand toestemming te vragen.

Breng je een wittint aan op de kozijnen? Ook dan is er over het algemeen geen vergunning nodig. Sterker nog, je bent in principe vrij om de kozijnen van jouw huis te schilderen in de kleur die je mooi vindt. Vraag bij de gemeente na of het ook is toegestaan om te schilderen in meer contrast of in een opvallende en felle kleur. En wil je de gevel schilderen? Een aardetint is doorgaans geen probleem. Pas als het te veel gaat afwijken van de andere woningen heb je daar mogelijk een vergunning voor nodig.

Huis verven: tips van jouw experts in verf en kleur

Op zoek naar handige tips door de experts in verf en kleur? Wij leggen je uit welke verf je het best kunt gebruiken. En we denken met je mee over de kwasten en rollers, net als de andere benodigdheden die je daar het best voor kunt gebruiken. Zodat jij kunt schilderen als een echte vakman, zonder dat je daar hoge kosten voor betaalt.

Heb je vragen over het verven van jouw huis of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Huis