Huis wit schilderen, heb je een vergunning nodig?
Een man die zijn buitenmuur wit aan het schilderen is.

Jouw huis wit schilderen? We kennen allemaal de prachtige voorbeelden, van witte gevels en witte kozijnen die zorgen voor een mooie frisse look. Terwijl je ondertussen zorgt voor een goede bescherming tegen de invloeden van het weer. Een mooie en uitstekende keuze, in wit of een tint die daarbij dicht in de buurt zit.

Benieuwd welke verf je het best kunt gebruiken om jouw huis wit te schilderen? Of wil je meer weten over een eventuele vergunning die je daarvoor nodig hebt? Wij helpen je jouw huis wit te schilderen. Door de gevel aan te pakken of door je op de kozijnen te richten. Een mooie keuze voor een lichte kleur.

Tip: de gevel en de kozijnen wit schilderen? De lichte tint ketst zonlicht af. Anders dan donkere kleuren neemt het veel minder warmte op. Dat maakt het makkelijker om jouw woning koel te houden, iets waar je in de zomermaanden veel plezier van hebt.

Voor en na: mooi en beschermd

Benieuwd naar de verschillen voor en na als je besluit jouw huis wilt te schilderen? Het garandeert een mooi resultaat en zorgt met de beste verf bovendien voor uitstekende bescherming.

Let er bij de verf op dat je gebruik maakt van de juiste producten. De beste verf voor de kozijnen is bijvoorbeeld UV-bestendig en zorgt voor een kras- en slijtvast resultaat. De beste verfproducten gaan zo’n 5 tot 8 jaar of zelfs iets langer mee, afhankelijk van de invloeden van het weer. Je wilt voorkomen dat het wit vergeelt of zal gaan bladderen. Maak gebruik van de hoge kwaliteit verf van bijvoorbeeld Sikkens, Sigma of Flexa. En zoek je naar andere merken om jouw huis wit te schilderen? Wij leggen je uit welke verf je daarvoor het best kunt gebruiken.

Jouw huis is met de witte verf goed beschermd, zowel tegen de zon als de andere invloeden van het weer. Bovendien zorg je voor een mooie lichte uitstraling. Zonder strepen of aanzetten, zelfs als je daar weinig ervaring mee hebt. Wij zorgen er met onze tips voor dat jij de kans hebt om als een ware vakman te schilderen, zelfs als je daar als doe-het-zelver weinig ervaring mee hebt.

Huis wit schilderen: wat zijn de kosten?

Stel dat je jouw huis wit wilt schilderen: wat zijn dan de kosten? Natuurlijk heb je goede verf nodig. Dat vraagt om een investering in de verf, goede kwasten, rollers en andere benodigdheden. Aan de andere kant kun je eenvoudig veel kosten besparen, omdat je er geen dure schilder bij nodig hebt.

Wij zorgen er met de A-merk kwaliteit dat je jouw huis op een mooie manier wit kunt verven. Dat kan zonder dat je daar veel ervaring mee hebt, omdat je er als doe-het-zelver eenvoudig mee kunt werken. De makkelijkste manier om te schilderen, waarmee je zeker weet dat je zorgt voor een mooi resultaat.

Een goede schilder inhuren om jouw huis wit te schilderen? De kosten voor de kozijnen zullen zo’n €1.000 tot €2.000 bedragen. En laat je ook de gevel wit schilderen? Houd er dan rekening mee dat het bedrag nog een stuk verder kan oplopen.

Voor de verf betaal je een aantal honderden euro’s, als je kiest voor de hoogste kwaliteit. Van Sikkens en van Sigma, net als van Flexa of de andere A-merken die we je kunnen adviseren. Verf in de beste kwaliteit, waarmee je jouw huis op een prachtige manier wit kunt schilderen. Dat betekent dat je onder de streep veel kosten bespaart, zodat je geld overhoudt om gebruik te maken van de beste kwasten, rollers en andere belangrijke materialen.

Huis wit schilderen: heb ik een vergunning nodig?

Denk je erover om jouw huis wit te verven? Daar heb je geen vergunning voor nodig. Het gaat niet om een ‘grote aanpassing aan het gebouw’, dus er is normaal gesproken niets om je zorgen over te maken.

Let op: gaat het om kunststof kozijnen of kunststof delen die je wilt schilderen? Soms gelden er daarvoor vergunningsverplichtingen. Je dient bij voorkeur een kleur te kiezen die past bij de huizen en gebouwen in de omgeving. Gebruik voor bakstenen een aardkleur en voor kozijnen een wittint. Vraag het voor de zekerheid na bij de gemeente, als je twijfelt of het is toegestaan om jouw huis wit te verven.

Je hebt in de meeste gevallen geen vergunning nodig om je huis wit te schilderen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met excessen en buitensporigheden. Is er sprake van een wijziging die ‘ook voor niet-deskundigen evident is en die een afbreuk doet aan de ruimtelijke kwaliteit van een gebied’? Je kunt denken aan armoedig materiaalgebruik, sterk contrasterende of felle kleuren of opdringerige reclames. De welstandscommissie zal er dan naar kijken, om te beoordelen of je niet te ver bent gegaan. Door jouw huis wit te schilderen is daar over het algemeen geen sprake van, vooral omdat wittinten gelden als de standaard voor kozijnen.

Gevel wit schilderen: de beste verf kopen

Wil je de gevel wit schilderen? Je kunt online de beste verf kopen, die speciaal geschikt is voor buitengevels. Goed bestand tegen de invloeden van het weer. Dankzij de UV-bestandheid, net als goede hechting die problemen door regen, vocht en andere invloeden voorkomt. Een professionele keuze waar je zelf mee aan de slag kunt, om op een voordelige manier jouw huis wit te verven.

Heb je vragen over de verf die je het best kunt gebruiken om de gevel of juist de kozijnen te schilderen? Onze experts in verf en kleur denken graag met je mee. Over een bestaande verflaag of om het huis de eerste keer goed in de verf te zetten. Met de juiste kwasten en rollers, net als de andere benodigdheden die je daarbij nodig hebt. Zonder veel kosten te maken, zodat je daarmee op een voordelige manier aan de slag kunt.

Heb je vragen over het wit schilderen van jouw huis of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Huis