Voegen verven, kan dat?
Een witte muur, waarbij de voegen ook keurig geschilderd zijn.

De voegen verven? Een goedkope manier om de vloer op te knappen, net als de wand in de badkamer. Met een frisse en stralende nieuwe uitstraling, zonder dat je de tegels hoeft te vervangen.

Het is belangrijk om de voegen eerst goed schoon te maken. Boen ze schoon, bijvoorbeeld met een staalborsteltje. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat viezigheid uit kan komen, vooral op de vloer.

Zwart, wit en in andere kleuren

Wil je de voegen zwart verven of juist wit? Je hebt allerlei mogelijkheden, waarmee de tegelvloer of tegelwand er heel anders uit komt te zien. Gebruik een stevige (staal)borstel om de voegen te boenen. Daarna kun je met een stofzuiger het vuil opzuigen, zodat je de basis legt om te gaan schilderen.

Tip: veeg zowel de voegen als de tegels schoon met een doekje, nadat je het grootste vuil hebt verwijderd.

Je kunt de voegen verven in wit, in zwart en natuurlijk in andere kleuren. Daarvoor kun je gebruik maken van de meest gebruikelijke verfsoorten, die je normaal gesproken bijvoorbeeld op de muur aanbrengt. In de kleur die je wilt, aan te brengen in twee lagen voor een goede dekking.

Kan ik de voegen verven met muurverf?

Ja, het is mogelijk om de voegen te verven met muurverf. Dat betekent dat je daar een scherpe prijs voor betaalt. Je hebt er relatief weinig voor nodig, omdat de voegen over het algemeen niet breed zijn. Het oppervlak is veel minder groot dan dat van de tegels.

Tip: wil je de voegen zo strak mogelijk verven? Het is mogelijk om de tegels netjes af te plakken. Makkelijker is het om de voegen te verven en de verflaag daarna meteen af te werken met een stuk keukenpapier. Verwijder op die manier overtollige verf, die op de tegels terechtkomt.

Je creëert op die manier jouw eigen voegenverf voor de badkamer, net als voor de keuken en andere toepassingen. Beschikbaar in de kleur waar je naar op zoek bent, omdat we dit gewoon voor je kunnen mengen. Aan de hand van de RAL-code die je zoekt, voor een frisse nieuwe uitstraling van het tegelwerk. Zonder grote investering, en met de handige tips van onze experts in verf en kleur.

Voegen verven: jouw experts in verf en kleur

Wil je de voegen verven en zoek je naar de beste verf om daarmee aan de slag te gaan? We laten je zien waar je het best van kunt gebruiken. Inclusief tips voor bijvoorbeeld een kleine kwast of een penceel. Goed geschikt om nauwkeurig mee te werken, zodat je de verf op een mooie manier aan kunt brengen.

Heb je vragen over het verven van voegen of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.