Kindvriendelijke verf, veilige verf voor de kinderkamer.
Kinderkamer met een gele tint.

Kindvriendelijke verf is goed geschikt voor thuis, tot in de babykamer waar je jouw kleine veilig in bed legt. Houd er bij het aanbrengen van verf in de kinderkamer vooral goed rekening mee dat het product eerst moet uitharden, voordat jouw kleine daar naar binnen gaat.

Jaren geleden zat er soms loodwit in verf, een giftige stof. Dat is inmiddels verboden, waardoor de verf standaard al een stuk kindvriendelijker is. Toch is het verstandig om te wachten tot de verf is uitgehard. Dit is iets anders dan drogen, omdat het uitharden tot maximaal een week kan duren. In die periode verdwijnen de vluchtige stoffen uit de verf, iets dat langer duurt dan totdat de verf droog en weer overschilderbaar is.

Ouders en zwangere vrouwen vinden het belangrijk om met veilige producten te werken. Wanneer je zwanger bent is het geen goed idee de babykamer te verven met verf op terpentinebasis. Wil je schilderen met een verf die zowel veilig is voor zwangere vrouwen als voor de baby? Gebruik dan kindvriendelijke verf! Maar welke verf is nu kindvriendelijk, wat houdt dit precies in en kun je hier ook meubels/speelgoed mee schilderen? De antwoorden op deze vragen vind je allemaal hier.

Verf voor de kinderkamer

Ben je op zoek naar de beste verf voor de kinderkamer? Met name verf op waterbasis staat bekend als kindvriendelijk. Het gaat om acrylverf die waterverdunbaar is, met name omdat deze producten vlug drogen en nauwelijks ruiken.

Tip: er bestaat ook kindvriendelijke verf op terpentinebasis. Als je de verf eerst goed laat uitharden kan het geen kwaad als kleine kinderen daar aan gaan knabbelen.

Je hebt online de keuze uit een uitgebreid assortiment om de kinderkamer te verven. Op waterbasis en daarmee watergedragen, zodat je ook als zwangere vrouw geen last zal hebben van de geur van verf op terpentinebasis. De ideale verf voor de kinderkamer, waar je binnen op een goede manier gebruik van kunt maken.

Zoek je speciaal naar kindvriendelijke verf? Vraag het onze adviseurs, die graag met je meedenken om de juiste keuze te maken voor verf in de kinderkamer.

Kindveilige verf van Little Greene

We krijgen veel vragen over veilige verf voor kinderen. De beste optie om een kinderkamer te schilderen is met kindvriendelijke verf. Little Greene leent zich hier uitstekend voor en heeft een aantal producten speciaal voor kinderkamers en meubels. De verf van Little Greene is zeer dekkend, heeft een superieure diepte in kleur én een lange levensduur. Maar nog veel belangrijker: de verf van Little Greene (Intelligent Eggshell&Absolute Matt Emulsion) is bestempeld als ‘kindveilig’ en bevat absoluut geen schadelijke ingrediënten voor jouw kleintje.

Houten speelgoed verven met gifvrije verf

Kinderen ontdekken de wereld met hun mondje en stoppen hier graag van alles in. Dit is voor veel ouders de reden om kindermeubels niet te schilderen. Met de Little Greene verven die gecertificeerd zijn als kindveilig kun je zorgeloos speelgoed en meubels schilderen. Het opknappen van oude meubeltjes voor in de kinderkamer is superleuk om te doen en maakt het makkelijk kleuren op elkaar af te stemmen. Hiermee creëer je een authentieke, sfeervolle kamer. Je kunt dit doen met leuke kleurtjes, maar neutrale tinten zijn ook prachtig. Lees hieronder een handig stappenplan voor het schilderen van kinderspeelgoed en/of meubels.

Hoe schilder ik mijn kindermeubels?

We weten nu welke kindvriendelijke verf we nodig hebben om veilig aan de slag te gaan. Volg deze zes stappen en je behaalt binnen no-time een zwangere vrouwen en kind-proof eindresultaat.

  1. Ontvet het kindermeubel of kinderspeelgoed met Universol
  2. Schuur het dan op (240-320 bij intacte verflaag, 180 bij ongeschaafd hout)
  3. Neem het nogmaals af met Universol
  4. Zet het kindermeubel in de grondverf
  5. Schuur nogmaals licht op
  6. Lak vervolgens af

Tip: schilder met de Absolute Matt Emulsion voor een mooie ultra matte look

Tags: Inspiratie