Verf ideeën, inspiratie opdoen met leuke verfideeën?
Een vrouw die een kleurenwaaier bekijkt.

Verf ideeën gezocht om inspiratie op te doen? Met de verschillende soorten verf kun je op een heel creatieve manier aan de slag. Wil je de kamer bijvoorbeeld hoger laten lijken of zorgen voor een abstract patroon met diverse geometrische vormen? Het zijn leuke ideeën om meer te doen dan zomaar een nieuwe kleur op de muur.

De verschillende ideeën met verf zijn natuurlijk eenvoudig toe te passen, al kunnen we je daar ook goed over adviseren. Twijfel je over de verfsoort die daar het best voor geschikt is of ben je benieuwd naar de producten die je daarbij nodig hebt? We denken met je mee over de juiste verf, net als over de schilderbenodigdheden. Wij zorgen ervoor dat je alles in huis hebt om daar op een creatieve manier mee aan de slag te gaan.

Inspiratie met alle soorten verf

Inspiratie opdoen voor leuke verf ideeën? We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij:

 • Lambrisering: laat de ruimte hoger lijken
  Schilder een lambrisering en laat de ruimte hoger lijken, door twee kleuren met elkaar te combineren. Gebruikelijk is een verdeling op 1,30 meter, maar daar kun je natuurlijk ook mee variëren. Hoe lager je de lambrisering aanbrengt, hoe hoger de ruimte ervan gaat lijken.
 • Vlakken rondom de ramen: meer nadruk op het licht
  Wil je de ramen en het licht dat er naar binnen valt meer benadrukken? Schilder een rechthoekig of vierkant vlak rondom het raam. Leuke verf ideeën, waarmee je ervoor zorgt dat de ramen meteen opvallen. Benadruk het licht dat er naar binnen valt.
 • Cirkels boven het bed: creatief en stijlvol
  Aan de slag met verschillende soorten verf? Schilder cirkels en andere vormen boven het bed of op de wand in de woonkamer. Een heel creatieve en stijlvolle keuze, waarvoor je gebruik kunt maken van mallen of sjablonen.
 • Patronen: van honingraat tot grote vlakken
  Met patronen zoals honingraat of grote vierkante vlakken zorg je voor een abstract en toch heel creatief geheel. Ook hiervoor zijn diverse soorten verf geschikt, afhankelijk van de ondergrond waarop je aan de slag wilt.
 • Verticale lijnen: optische verdeling van de muur
  De ruimte verdelen, zonder dat je daarvoor een wand dient te plaatsen? Maak gebruik van verticale lijnen en gebruik twee verschillende kleuren naast elkaar. Een van de leuke verf ideeën, waarmee je heel creatief aan de slag kunt.

De beste verf ideeën voor muren en meubels

De verschillende verf ideeën met de diverse soorten verf laten zien wat er allemaal mogelijk is. Voor op de wand of op meubels, die je daarmee op een creatieve manier vorm kunt geven en kunt afwerken. Doe inspiratie op met onze ideeën en vraag onze specialisten om hun advies, dan denken we graag met je mee over de geschikte verf en materialen.

Heb je vragen over de verf ideeën of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.