Kast verven, hoe pak je dat aan?
Iemand is zijn kast aan het schilderen.

De kast verven en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Je kunt de kast verven met krijtverf, in een matte verf, zijdeglans, hoogglans of een van de andere glansgraden. Je kiest op die manier eenvoudig voor de kleur en uitstraling die je zoekt, waar wij de juiste producten bij kunnen adviseren.

Wil je bijvoorbeeld een eiken kast een andere kleur geven of gaat het om een ander materiaal? Wij leggen je graag uit hoe je de kast kunt schoonmaken en goed kunt voorbereiden, zodat je er met de verf op aan de slag kunt. Dat kan met krijtverf en in de andere glansgraden, om de kast de uitstraling te geven die je mooi vindt.

Schoonmaken en voorbereiden

Voordat je de kast kunt schilderen is het belangrijk om die goed schoon te maken. Haal alle spullen uit de kast, verwijder knoppen en eventuele handgrepen. Dek de vloer goed af en gebruik afplaktape om alle delen die je niet wilt schilderen te beschermen. Je kunt het oppervlak schoonmaken met warm water en verfreiniger. Gebruik daarna een vochtige warme doek om de kast af te nemen, waarna je die kunt laten drogen.

Tijdens de voorbereiding is het belangrijk om hout licht op te schuren. Gebruik een fijne korrel als er al sprake is van goed schilderwerk, of een grovere korrel als de kwaliteit daarvan niet meer zo goed is. Krassen en andere beschadigingen kun je repareren met een houtplamuur, zodat je het oppervlak daarna mooi glad kunt schuren.

Breng eerst een laag grondverf aan. Gebruik een grondverf voor hout of een primer voor kunststof en non-ferro metalen. Wij adviseren je graag over de kwasten en rollers waarmee je zorgt voor de meest gelijkmatige dekking.

Krijtverf en alle glansgraden

Vervolgens kun je de kast verven met krijtverf, net als met producten in andere glansgraden. Gaat het je om hoogglans, zijdeglans of een matte uitstraling? Vanuit ons uitgebreide assortiment met soorten verf maak je altijd de juiste keuze. Een keuze voor pure kwaliteit, dankzij de A-merken waar je zelf mee kunt schilderen. We denken met je mee over de juiste verf en de kwasten en rollers die je daar het best voor kunt gebruiken, net als over andere schilderbenodigdheden die je nodig hebt.

Verf voor een kast kopen

Wil je de kast verven en daar de juiste verf voor kopen? We maken het je online graag gemakkelijk, net als bij ons in de winkel in Akersloot. Bestel online de verf die je nodig hebt, dan zorgen wij voor de snelle verzending naar jouw adres.

Heb je vragen over het verven van de muur of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.