Schuur of tuinhuis schilderen, hoe doe je dat?
Een vrouw die haar tuinhuis aan het schilderen is.

De schuur verven, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? De schuur schilderen is niet moeilijk, als je weet welke producten je daarvoor het best kunt gebruiken.

Wil je de stenen schuur verven of gaat het om hout? En gebruik je daarvoor verf of liever een beits? Het zijn typische vragen, waar onze experts in verf en kleur je graag over adviseren. We denken met je mee, aan de hand van de ondergrond en de bescherming die je wilt aanbrengen. Door de schuur zwart te verven of door gebruik te maken van een mooie andere kleur.

Schuur schilderen: hout en andere ondergronden

Wil je de schuur schilderen? Afhankelijk van de ondergrond heb je de keuze uit verf en beits:

  • Schilderen met verf
    De schuur verven met verf? Een lak (verf) is over het algemeen niet zo goed geschikt. Dit sluit de ondergrond af, waardoor die niet meer kan ademen. Als er sprake is van (zacht) hout is dit wel belangrijk, om te voorkomen dat het materiaal niet meer kan werken. Kies een buitenbeits met goede bescherming, die je zowel dekkend als transparant kunt bestellen. En netjes op kleur kunt laten mengen, zowel in zwart als in andere kleuren. Tip: een stenen schuur verven? Dan kun je gebruik maken van een muurverf. De ondergrond hoeft niet te kunnen ademen, dus is verf goed geschikt.
  • Gebruik van beits
    De beste keuze om een houten schuur te schilderen. In droog en in nat, met de mogelijkheid om te blijven ademen. Zodat het vocht naar buiten kan, terwijl de beits natuurlijk zorgt voor de belangrijke beschermende laag voor het materiaal. Het beste van twee werelden, waarbij je de keuze hebt uit A-merken zoals Sikkens, Sigma, Jotun, CetaBever en Trimetal.

Tip: benieuwd wanneer het schilderen van de schuur een goed idee is? De maanden april tot en met oktober zijn over het algemeen het best geschikt. En schilder bij voorkeur achter de zon aan, als het niet te vochtig is en niet boven de 25 graden of onder de 5 graden. Op die manier komt de beits of verf het best tot z’n recht, om de schuur daarmee netjes af te werken.

Schuur verven: professionele verf kopen

Wil je de schuur schilderen of verven en zoek je daarvoor naar professionele producten? Wij zorgen er met ons assortiment van Sikkens, Sigma, Trimetal en andere A-merken voor dat je online een brede keuze hebt. Bestel jouw verf of beits, of vraag het onze experts in verf en kleur. Wij helpen je graag de beste producten te bestellen.

Heb je vragen over het verven van de schuur of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Tuin