Bakstenen muur verven, hoe pak je dat aan?
een bakstenen muur die wit geverfd is.

Bakstenen muur verven en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? We geven je handige tips, waarmee je er buiten voor zorgt dat je de muur mooi wit, transparant of in een andere kleur kunt schilderen.

Het is belangrijk om de muur goed voor te bereiden en natuurlijk gebruik te maken van de juiste verf. Van goede kwaliteit en geschikt voor bijvoorbeeld buiten, als dat is waar je ermee aan de slag wilt. In de hoogste kwaliteit en bijvoorbeeld bij de juiste temperatuur, waarmee je zeker weet dat je zorgt voor een duurzaam resultaat.

Heb ik speciale verf nodig?

Het is altijd belangrijk om de juiste verf te kiezen, dus ook als je een bakstenen muur wilt verven. Niet iedere verf is automatisch geschikt voor stenen ondergronden. Dat betekent dat het belangrijk is om hier goed naar te kijken binnen de diverse producten.

We hebben alvast een paar verfproducten geselecteerd waar je goed gebruik van kunt maken:

  • Sikkens Alphatex IQ Mat
    Een elastische kwaliteitsverf, waar je zowel binnen als buiten goed gebruik van kunt maken. Ideaal voor stenen ondergronden, zodat je de bakstenen muur er mooi mee kunt schilderen. Zowel in wit als in andere kleuren, die we aan de hand van de RAL-kleur voor je kunnen mengen.
  • Sigma Facade Topcoat Matt
    Schilderen met de muurverf van Sigma? Kies voor de Sigma Facade Topcoat Matt als je de bakstenen muur wil verven. Als veelzijdige verf, waar je bovendien op veel meer verschillende ondergronden goed gebruik van kunt maken.
  • Trimetal Globaxane Mat
    Een watergedragen en matte muurverf voor buiten. De verf is slagregendicht, maar heeft ondertussen een sterk ademend vermogen. De verf is speciaal ontwikkeld voor de renovatie en bescherming van gebouwen.

Tip: naast de juiste verf heb je natuurlijk een aantal benodigdheden nodig, zoals kwasten en rollers. Benieuwd wat je daarvoor het best kunt gebruiken? Vertel onze experts in verf en kleur wat je van plan bent. Dan leggen wij je uit wat je nodig hebt, zodat je zeker weet dat je de verfklus uitstekend kunt beginnen.

Goed voorbereiden

Voordat je de bakstenen muur kunt verven is het belangrijk om het schilderwerk goed voor te bereiden. Verwijder bijvoorbeeld een eventuele oude laag verf van de muur, als die daarop aanwezig is. En is dat eenmaal gebeurd? Dan is het belangrijk om de muur goed schoon te maken.

Is er sprake van groene aanslag? Je kunt dit verwijderen met schoonmaakazijn of de speciale reinigers die er beschikbaar zijn. Zodat je de muur schoon kunt maken, om daarna de voegen te controleren. Is er sprake van slechte voegen? Krab ze uit om ze daarna te repareren, zodat je na het verven kunt vertrouwen op een mooi resultaat.

De bakstenen muur vraagt voor het verven om een voorstrijkmiddel. Daarmee voorkom je dat de muur te veel zal zuigen, waardoor veel van de verf verloren gaat en je geen mooi egaal resultaat krijgt. Bovendien draagt het bij aan een betere hechting van de verf op de muur. En zorg er natuurlijk voor dat je de muur vervolgens netjes afplakt, voordat je met het verven of schilderen op de bakstenen aan de slag gaat.

Bakstenen muur schilderen: transparant, in wit of in kleur

De voorbereidingen achter de rug? Dan kun je de bakstenen muur gaan verven. In transparant of in wit, net als in iedere andere (RAL)kleur die je laat mengen.

Het is belangrijk om te schilderen bij 10 tot 20 graden Celsius. En wijkt de temperatuur daar (veel) vanaf? Kijk dan goed naar het product waarmee je werkt, of dit niet tot problemen zal leiden. Het voorkom te snel of juist te langzaam drogen van de verf, waardoor je daar niet goed mee kan schilderen.

Begin op de moeilijk bereikbare plekken met een kwast, zoals in de hoeken en langs de randen. Om daarna de grotere delen met een roller te doen. Breng op die manier twee lagen van de verf aan, zodat je zorgt voor een mooi dekkend resultaat om trots op te kunnen zijn.

Bakstenen muur verven: bestel de verf online

Wil je de bakstenen muur verven, in transparant, wit of in een andere kleur? Je bestelt online eenvoudig de juiste verf, zowel voor binnen als voor buiten. Waarover onze experts in verf graag met je meedenken, zodat je zeker weet dat je altijd de juiste keuze maakt.

De meeste verf voor een bakstenen muur hebben we gewoon voor je op voorraad. Dat betekent dat je de verf online kunt bestellen en dat je die daarna snel in huis hebt. En bestel je voor minimaal €50 aan verf en andere benodigdheden? Dankzij de gratis verzending betaal je daarvoor een scherpe prijs.

Heb je vragen over het verven van een bakstenen muur of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Muur