Metaal verven? Verf de deurposten, garagedeuren en andere metalen delen. Bijvoorbeeld met acrylverf of gewone verf, net als met krijtverf dankzij de verschillende glansgraden die er beschikbaar zijn. Voor een heel industriële en stoere uitstraling of juist voor een mooi glanzend geheel. Je hebt de volledige vrijheid. Met een paar handige metaal verven tips zorg je er bovendien voor dat je dat op een prachtige manier kunt doen. Als een ware vakschilder, zelfs als je daar als doe-het-zelver juist weinig ervaring mee hebt.

Tip: benieuwd of jouw materiaal een metaal is en of je dat kunt schilderen? Je kunt onze speciale verf voor metaal gebruiken op bijvoorbeeld ijzer, aluminium, koper, chroom, nikkel, goud, zilver, platina, tin, zink en lood.

Let op: gaat het om onbehandeld metaal dat je wilt verven? Verwijder roest met een staalborstel. Maak het metaal daarna goed schoon, vetvrij en stofvrij.

Als je metaal gaat verven is het niet altijd nodig om grondverf te gebruiken. Veel van de verfsoorten bieden een goede dekking en zijn goed bestand tegen krassen en stoten. Dat betekent dat je er op een hoogwaardige manier gebruik van kunt maken.

Let op: een belangrijke uitzondering daarop geldt voor aluminium, koper of zink. Gebruik op die ondergronden een metaalprimer.

Hoe moet ik binnen en buiten metaal verven?

Binnen metaal verven of juist buiten aan de slag op deze ondergrond? We bieden je een paar mogelijkheden:

 • Binnen metaal
  De radiatoren schilderen of aan de slag met andere metalen delen? Gebruik de verf om een mooie nieuwe kleur aan te brengen. Eventueel bestand tegen warmte of zelfs hitte, afhankelijk van het deel dat je wilt schilderen.
 • Buiten metaal
  Gaat het om een garagedeur, een tuinhek of andere metalen delen in de tuin? Zorg voor zowel een mooie kleur als een goede bescherming tegen de invloeden van het weer.

De diverse verfsoorten voor binnen en voor buiten zijn van de hoogste kwaliteit. Voor een scherpe prijs en beschikbaar in diverse glansgraden. Met daarbij de instructies die je uitleggen hoe je metaal kunt verven. En kom je er zelf toch niet helemaal uit? Vraag het onze experts in verf en kleur. Dan denken ze natuurlijk graag met je mee.

Welke merken verf zijn er beschikbaar voor metaal?

Benieuwd naar de beste merken om metaal te verven, zowel voor binnen als voor buiten? We zetten een aantal van de hoogwaardige producten voor je op een rij:

 • Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Een geweldige buitenlak, die behoort tot de besten die er beschikbaar zijn. Geschikt voor metaal, om dat op een vakkundige manier te verven. Beschikbaar in hoogglans, waarmee je zorgt voor een bewezen lange bescherming.
 • Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Een watergedragen binnenlak, waarmee je bijvoorbeeld het metaal kunt schilderen. Goed van kwaliteit en in een mooie zijdeglans. De verf is bovendien goed stoot- en krasvast, zodat je er op een duurzame manier gebruik van kunt maken.
 • Sigma S2U Allure Gloss
  Buiten schilderen op metaal? Dan is deze verf van Sigma uitstekend geschikt. Je kunt er heel het jaar door gebruik van maken. Daarmee zorg je eenvoudig voor een hoge duurzaamheid, zodat je er lang plezier van hebt.
 • Sigma S2U Nova Satin
  Binnen schilderen met de producten van Sigma? Deze verf is goed geschikt voor binnen en is bovendien heel kindvriendelijk. De verflaag is netjes kras- en slijtvast, waardoor je er zonder zichtbare schade lang gebruik van kunt maken.
 • Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak
  Een mooie keuze van Wijzonol, waarmee je kiest voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Je kunt er buiten uitstekend mee schilderen, voor een duurzaam resultaat waar je veel plezier van hebt. Bovendien kun je er heel het jaar door gebruik van maken.
 • Trimetal Permaline Silicon
  Op zoek naar een hoogglans buitenlak van goede kwaliteit? Dan is dit een uitstekende keuze van Trimetal. Een product waar ook vakschilders graag mee schilderen, dankzij de goede duurzaamheid daarvan. Bovendien kun je rekenen op uitstekend glans- en kleurbehoud.

Uiteraard hebben we een veel breder assortiment om metaal te verven. De beste keuze op metaal, als je aan de slag wilt met een hoogwaardige verf. Om een mooie laag aan te brengen in de kleur die je wilt, die goed geschikt is voor binnen, voor buiten of voor de beiden.

Metaal verven: tips van de professional

Zoek je daarbij naar tips van de professional, die je kan aangeven welke kwasten of rollers je er het best voor kunt gebruiken? Speciaal voor op metaal, net als op andere ondergronden die je wilt schilderen. Met de lak die er beschikbaar is voor binnen en voor buiten, waarover we graag met je meedenken. En vaak vanuit onze eigen voorraad beschikbaar, zodat je de verfproducten snel in huis hebt. Om te schilderen op metaal, als je de deurposten, de garagedeur, de radiator of het tuinhek opnieuw in de lak wilt zetten.

Heb je vragen over metaal verven of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.