Betonnen muur verven, hoe doe je dat?
Een schilder is bezig om een betonnen muur wit te verven.

Betonnen muur verven? Je kunt de kale betonnen muur verven, net als wanneer daarop al een verflaag is aangebracht. Een mooie keuze in ieder kleur die je wenst, met de hoogwaardige producten die je daarvoor online kunt bestellen. Wij leggen je uit hoe je de muur kunt voorbehandelen, hoe je daarvoor de juiste verf kiest en in welke stappen je die erop aanbrengt. Als een ware vakschilder, ook als je daar als doe-het-zelver juist weinig ervaring mee hebt.

Voorbehandelen: hoe moet dat?

Wil je verven op een betonnen muur, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Wij leggen je uit hoe je de muur goed kunt voorbehandelen. Belangrijk, als je daarna wilt schilderen met muurverf of de producten vergelijkbaar met de latex van vroeger. Voor binnen en voor buiten, aan de hand van de verf die je daarvoor gebruikt.

Het voorbehandelen van de betonnen muur vraagt in ieder geval om het dichten van gaatjes of kleine deukjes. Je kunt daar het best een allesvuller voor gebruiken. Die is makkelijk aan te brengen, al is het belangrijk om dit niet te dik te doen. Dat zou je in het schilderwerk gaan zien, waardoor je niet kunt zorgen voor het mooie gladde resultaat.

Tip: gaat het om een zuigende muur? Breng een voorstrijk aan. Daarmee voorkom je dat de verf in de muur gezogen wordt, waardoor het niet lukt om voor een strak resultaat te zorgen. De voorstrijk neemt de zuigende werking weg, zodat je er daarna netjes op een mooie manier op kunt schilderen.

De juiste verf voor de betonnen muur

Je kunt de betonmuur verven door daarna de juiste verf te bestellen. Speciaal geschikt voor op een kale betonnen muur, net als op betonnen muren die je al eerder schilderde.

Bij de verschillende verfproducten kun je eenvoudig nagaan voor welke ondergronden ze geschikt zijn. Zoals voor de latex van vroeger, waar nu eigenlijk geen gebruik meer van wordt gemaakt. De A-merken zoals Sikkens en Sigma hebben er alternatieven voor ontwikkeld. Met dezelfde kwalitatieve eigenschappen, zodat je zeker weet dat je de verf op een mooie manier kunt aanbrengen.

Je kunt daarmee de betonnen muur verven, uiteraard in de kleur die je voor ogen hebt. Dankzij de verf die we aan de hand van de RAL-code gewoon voor je kunnen mengen. In precies de tint die je zoekt, net als wanneer je die verf al eerder bestelde en je daar meer van nodig blijkt te hebben.

Roeren en afplakken met tape

Zitten de gaatjes dicht en heb je de juiste verf besteld? Dan is het belangrijk om de verf waarmee je wilt schilderen goed door te roeren. Bovendien is het verstandig om de wanden af te plakken, om de delen die je niet wilt behandelen goed af te schermen. Met tape voor binnen of voor buiten, afhankelijk van waar je wilt gaan schilderen.

Tip: tape aangebracht en geschilderd? Verwijder de tape meteen na het schilderen, als de verf op de betonnen muur nog nat is. Daarmee zorg je voor een zo strak mogelijke lijn, voor een geweldige afwerking van de muur.

Door de verf goed door te roeren zorg je ervoor dat de bestanddelen weer netjes met elkaar gemengd worden. Houd minimaal 2 minuten aan, het liefst met een stopwatch bij de hand. Een paar minuten extra roeren garandeert een beter resultaat, waardoor je daar vervolgens lang plezier van zal hebben.

Randen en de rest van de muur

Hoe moet je een betonnen muur verven als je eenmaal aan de slag kunt? Het is belangrijk om dat in twee stappen te doen:

  • De randen met een kwast
    Begin met de randen van de betonnen muur, door die met een kwast te schilderen. Dat biedt je meer mogelijkheden om nauwkeurig te werken, langs de eventuele tape die je hebt aangebracht om het netjes af te plakken.
  • De rest met een roller
    De grotere delen van de betonnen muur kun je schilderen met een roller. Dat werkt een stuk sneller en voorkomt aanzetten. In plaats daarvan zorg je voor een mooi strak en egaal resultaat, zoals ook de vakschilder dat voor je zou doen.

Op die manier kun je de randen en de rest van de betonnen muur schilderen. Op een mooie en professionele manier, waarover onze experts in verf en kleur natuurlijk goed met je mee kunnen denken. Dus ben je op zoek naar tips of weet je niet goed welke rollers en kwasten je het best kunt gebruiken? We leggen het je graag uit.

Betonnen muur verven: online bestellen

Het is belangrijk om goed de tijd te nemen als je de betonnen muur wilt verven. Voor een kale muur die je eerst gaat voorstrijken en voor al geschilderde muren die je een andere kleur wilt geven.

Neem de tijd, behalve voor jouw online bestellen. We kunnen de meeste verf voor de betonmuur gewoon uit voorraad leveren. Dat betekent dat je die snel in huis hebt, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. En bestel je voor minimaal €50 aan verf en verfproducten? De verzending is gratis, zodat je daar geen extra kosten voor hoeft te maken.

Heb je vragen over het verven van een betonnen muur of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Muur