Verven of schilderen, wat is het verschil?
onder in de foto wordt er geverfd, bovenin de afbeelding wordt er geschilderd.

Verven, schilderen: we gebruiken de termen vaak door elkaar heen. Toch vragen klanten ons regelmatig wat het verschil tussen de beiden eigenlijk is. Daar hebben we natuurlijk het antwoord op, dankzij onze meer dan 25 jaar ervaring in het vak.

In de praktijk worden schilderen en verven steeds vaker door elkaar heen gebruikt. Het zijn synoniemen geworden, waardoor er vandaag de dag eigenlijk geen onderscheid meer bestaat. Je kunt de muur verven en die net zo goed schilderen, zonder dat iemand je daar raar bij zal aankijken.

Het traditionele verschil zit ‘m in het type klus waar je aan werkt. We zetten de verschillen op een rij:

  • Schilderen
    Schilderen heeft betrekking op het werken met een hoge mate van detail. Het gaat om de randjes van een groter deel of sierlijke details, waarvoor je bij voorkeur een specifieke kwast gebruikt.
  • Verven
    Vakschilders die het hebben over verven bedoelen het ‘inkleuren’ van de grote delen, bijvoorbeeld op de wand. Je gebruikt daarvoor over het algemeen een roller, waarna je de details kunt ‘schilderen’.

Naast deze twee termen kun je het ook nog hebben over sauzen. Dit lijkt het meest op verven, omdat het vaak gaat om de grote delen die je een nieuwe kleur geeft. Toch kun je de termen in de praktijk zonder problemen door elkaar gebruiken, vooral als je online bij ons jouw verf bestelt.

Verven en schilderen met de juiste verfspullen

Het is zowel bij het verven als schilderen belangrijk om gebruik te maken van de juiste benodigdheden en spullen. Wij adviseren je graag de kwasten die je kunt benutten en de rollers waar je gebruik van kunt maken. Op die manier heb je alles tot je beschikking om als een echte vakman aan de slag te gaan.

Zoek je naar een strijkvaatje, naar een verfbak of wellicht materialen om jouw kwasten schoon te maken na het schilderen of verven? Wij helpen je jouw bestelling compleet te maken, door na te denken over de klus waarmee je aan de slag gaat. Op die manier kun jij dat gewoon zelf, dus is het niet nodig om daar een professionele schilder voor in te huren.

Schilderen: verf kopen

Ga je schilderen en wil je verf kopen? Of ga je verven en zoek je naar schilderbenodigdheden? Je merkt dat je de termen zonder problemen door elkaar heen kunt gebruiken, omdat we dat zelf ook doen. Je hebt online de keuze uit een breed assortiment, zodat je aan de slag kunt met jouw schilder- of verfklus. We zorgen voor een snelle verzending naar jouw adres, waar je vanaf €50 bovendien geen extra kosten voor hoeft te maken. De verzending is gratis, zodat je jouw verf en schilderbenodigdheden voordelig kunt bestellen.

Heb je vragen over binnenverven en schilderen of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.