Witte of zwarte verf, hoe maak je de beste keuze?
Een woonkamer met deels witte, en deels zwarte verf.

Witte verf of zwarte verf: wat is de beste keuze? Dat hangt uiteraard helemaal af van de sfeer waar je naar zoekt, wat je wilt schilderen en hoe bijvoorbeeld de lichtinval is en hoe jouw interieur er verder uit ziet.

We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij:

 • Witte verf op de muren
  Een populaire en traditionele kleur, dankzij de lichte tint. Witte (of bijna-witte) verf zorgt voor een meer lichte ruimte, waarin die optisch groter zal lijken. Bovendien is het een frisse kleur om de meubels en accessoires die je hebt staan goed tot hun recht te laten komen.
 • Zwarte verf op de wanden
  Een wand accentueren of ervoor zorgen dat er een meer klassieke stijl ontstaat? Met zwart creëer je veel warmte, vooral in combinatie met goud, donkergroen en andere warme (bruin)tinten. Een zwarte wand kan op die manier een heel bijzonder effect hebben in de kamer.

Let op: pas op met het harde contrast tussen een (spier)witte en een zwarte muur. Probeer in plaats daarvan een meer zachte overgang te creëren, met grijze verf of bruintinten.

 • Witte verf op kozijnen
  Kozijnen zijn standaard wit, of in ieder geval licht van kleur. Er lijkt op die manier meer licht naar binnen te vallen, om de kamer daar volledig mee te vullen.
 • Zwarte verf op kozijnen
  De kozijnen zwart verven? Een stoere of klassieke keuze, afhankelijk van de vormgeving daarvan en de rest van jouw interieur. Een mooie keuze voor een opvallende verschijning, waarmee je de ramen extra benadrukt. Dit is vooral goed geschikt bij grote ramen, die je daarmee tot een design-element van de kamer maakt.

Witte en zwarte muurverf: een mooie keuze

Zoek je naar witte verf, zwarte verf of wellicht naar grijze verf? Je hebt online de keuze uit de verschillende A-merken, waarbij we de verf kunnen mengen in de kleur die je zoekt. Heb je een bepaalde RAL-kleur voor ogen? Die kunnen we voor je mengen, waarna jij er snel mee aan de slag kunt op de muren en wanden of bijvoorbeeld op de kozijnen en deuren.

Zwarte of witte verf kopen

Zwarte of witte verf kopen? We maken het je online graag makkelijk, direct bij ons uit de eigen voorraad. Dat betekent dat jij de verf snel in huis hebt, waarna je er meteen mee aan de slag kunt. En bestel je voor minimaal €50 aan verf? Je betaalt dan geen verzendkosten, omdat we de verf gewoon gratis naar jouw adres verzenden. Een voordelige manier om jouw zwarte of witte verf te kopen, waarmee je natuurlijk kunt vertrouwen op de hoogst mogelijke kwaliteit.

Heb je vragen over witte en zwarte verf of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Inspiratie