Meubels verven, hoe doe je dat het beste?
Een vrouw die niet zo goed weet hoe zij haar meubel moet verven.

Meubels verven en benieuwd hoe je dat het best doet? Meubels schilderen is niet moeilijk, zelfs niet met krijtverf of als het gaat om eiken meubels. Wel is het belangrijk om daar de juiste meubelverf voor te bestellen, iets waar we je natuurlijk goed bij kunnen helpen.

Met onze verf geef je jouw kast, stoelen of de tafel een mooi tweede leven. Of beter nog, we helpen je mooie meubels op te knappen die je op een voordelige manier op de kop hebt weten te tikken. Standaard gaat het om verschillende soorten binnenlak, al zijn er ook producten beschikbaar waar je buiten gebruik van kunt maken.

Tip: meubels verven? Met onze hoogwaardige producten slag je twee vliegen in één klap. Je zorgt voor een mooie frisse look, net als voor een vakkundige bescherming van de materialen. Jouw meubels kunnen weer tegen een stootje, terwijl je zorgt voor een mooie nieuwe uitstraling.

Je hebt de keuze uit een uitgebreid assortiment meubelverf, altijd van de hoogste kwaliteit. Wil je eiken meubels verven of ben je speciaal op zoek naar krijtverf? We leggen je graag uit hoe je de meubels kunt verven en welke schilderbenodigdheden je daarvoor het best kunt gebruiken.

Meubelverf: uitgebreid assortiment

Benieuwd naar ons uitgebreide assortiment om de meubels te verven? Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit verschillende glansgraden. Veel van de verfsoorten zijn beschikbaar in hoogglans, in zijdeglans en bijvoorbeeld in mat. Hoogglans biedt met name buiten de beste bescherming, dankzij de harde afwerking waar je voor zorgt. Binnen is dat minder kritisch, omdat je niet te maken hebt met invloeden van het weer. Dat betekent dat je ook zonder problemen gebruik kunt maken van zijdeglans en van matte producten.

Tip: combineer hoogglans, zijdeglans en mat op één of meerdere meubels die je wilt verven. Op die manier ontstaat er een leuke speelse look, omdat je zorgt voor voldoende afwisseling.

Wij adviseren je de verf om meubels te schilderen, net als de producten die je nodig hebt om die vooraf te reinigen. Het is een belangrijke stap, voordat je met de meubelverf aan de slag kunt. Gebruik een verfreiniger, om het oppervlak schoon en vetvrij te maken. Daarna is het verstandig om de meubels nog een keer schoon te maken met lauwwarm water. Laat de meubels daarna goed drogen, waarna ze klaar zijn om op te schuren. Op kaal hout doe je dat met middelgrof schuurpapier met een korrel 150 en 180. Zit er nog goed schilderwerk op de meubels? Dan kun je een fijner schuurpapier gebruiken met korrel 220 tot 280. Na het schuren is het verstandig om de meubels weer stofvrij te maken met een zachte borstel.

Eikens meubels verven: praktische tips

Wil je eiken meubels verven? Dit is lastiger dan bij veel andere soorten hout. Het hout kan vlekken of gaan bloeden, waardoor je niet het strakke resultaat krijgt dat je waarschijnlijk voor ogen hebt. Toch zijn er wel mogelijkheden om jouw meubels van eiken op een mooie manier af te werken. Het grootste nadeel van traditionele verf is dat je het hout daarmee af zou sluiten, waardoor het niet meer kan ademen.

Onze verfspecialisten adviseren je graag over de producten die je kunt gebruiken om het eikenhout te verven. Wij zorgen er met ons advies voor dat je zowel binnen als buiten zorgt voor de afwerking die je wenst. Bovendien leggen we je graag uit welke schilderbenodigdheden het best geschikt zijn, waardoor het ook daar niet aan zal liggen.

Krijtverf en andere verfsoorten

Een heel speciale afwerking krijg je door de meubels te verven met krijtverf. Het is een zeer matte verf, met een speciale wassing daar doorheen. Er ontstaat een uitstraling zoals op een krijtbord, vanwege de witte toevoeging er doorheen. De witte waas in de verf maakt de meubels een stukje ouder en geeft ze daarmee meer karakter. Het is een mooie manier om de meubels te verven, vooral als je dit combineert binnen verschillende items in dezelfde kamer.

Naast de krijtverf zijn er ook andere verfsoorten beschikbaar, waardoor je de keuze hebt uit een uitgebreid assortiment. We kunnen je daarover goed adviseren, om je uit te leggen hoe je de meubels netjes kunt verven. Met de juiste voorbereiding kun je bijvoorbeeld het hout op de juiste manier voorbereiden, net als andere materialen die je op een mooie manier wilt afwerken. Wij zorgen er vanuit het assortiment voor dat je daar ook als doe-het-zelver als een vakman aan de slag kunt, met de producten die daar het best voor geschikt zijn.

Meubels schilderen: verf kopen

Wil je meubels schilderen en daarvoor de juiste verf kopen? Het is de makkelijkste manier om meubels een nieuwe look te geven of om er bij oude meubels voor te zorgen dat die een mooi tweede leven kunnen krijgen. Zorg er op die manier voor dat je de meubels weer netjes kunt afwerken en dat je die mooi laat passen bij de rest van het interieur dat je hebt samengesteld. Gebruik bijvoorbeeld hoogglans, zijdeglans en matte verf, net als de krijtverf of een van de andere producten die we je kunnen leveren.

Meubels verven hoeft niet moeilijk te zijn, vooral niet als je daarvoor gebruik maakt van onze handige tips. Wij hebben de verf natuurlijk netjes voor je op voorraad en gaan daar vlot mee aan de slag. En bestel je voor minimaal €50 aan meubelverf of andere verfproducten en schilderbenodigdheden bij ons uit de eigen voorraad? Wij gaan er mee aan de slag en zorgen voor gratis verzending naar jouw adres, waardoor je daar geen extra kosten voor hoeft te maken.

Heb je vragen of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Meubels