Verfafbijt, wat is de beste keuze?
Verf wordt van hout afgekrabd, met behulp van verfafbijt.

Verfafbijt nodig om oude verflagen te verwijderen? Een belangrijke stap als je meubels, kozijnen of deuren wilt schilderen. Waarop oude lagen verf aanwezig kunnen zijn, die je het best kunt verwijderen om er daarna opnieuw mee aan de slag te gaan.

Met een verfafbijtmiddel voorkom je dat de oude lagen de nieuwe in de weg kunnen zitten. Met oplossingen van merken zoals Alabastine en Rust Oleum, waarmee je kiest voor goede kwaliteit. Waar we je graag meer over vertellen, zodat je zeker weet dat je de beste verfafbijt kunt kopen.

Waarvoor gebruiken? Verf afbijten

Benieuwd waar je de verfafbijt voor kunt gebruiken? Je kunt er oude verflagen mee verwijderen. En heb je geschilderd, maar is het terechtgekomen op plekken waar dat niet hoort? Ook dan kun je er gebruik van maken, bijvoorbeeld als je er niet snel genoeg bij bent geweest.

We leggen je uit in welke gevallen je verfafbijt kunt gebruiken. Waarmee je de verf kunt verwijderen, zowel wanneer dit te snel is gedroogd als wanneer het al jaren op de ondergrond zit, en je het wilt verwijderen om daar opnieuw mee aan de slag te gaan:

 • Spatten, vlekken en lagen die zijn ingetrokken
  Heb je geschilderd en zijn er wat spatten of vlekken ontstaan? Of is de verflaag terechtgekomen op plekken waar je dat niet wilde, maar is het al ingetrokken? Je kunt gebruik maken van verfafbijt om dit weer netjes te verwijderen.
  Tip: ben je aan het schilderen en ontstaan er spatten of vlekken? Vaak kun je dit nog met een vochtig doekje verwijderen. En als dat niet helpt is een beetje verfreiniger soms een geschikte oplossing.
 • Bij verf, vernis, beits en latex
  Je kunt de verfafbijt van merken zoals Alabastine en Rust Oleum gebruiken voor verschillende producten. Werk je met verf, een vernis, beits of een latex? In al die gevallen kun je het verwijderen, ook als er sprake is van een oude laag die er al (tientallen) jaren zit.
  Tip: in sommige gevallen kun je er ook 2-componenten coating mee verwijderen, kijk goed naar de productomschrijving om de mogelijkheden te bekijken.
 • Zowel binnen als buiten
  De verfafbijt van de goede merken die je bij ons kunt bestellen kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Handig als je op meerdere plekken grondig aan de slag wilt, door de oude laag te verwijderen en daar weer opnieuw mee aan de slag te gaan.

Een groot voordeel van de beste verfafbijt is dat dit veilig is voor de ondergrond. Kijk goed naar het product dat je kiest, maar je kunt er in de meeste gevallen op meerdere ondergronden en materialen gebruik van maken. Wil je bijvoorbeeld verf verwijderen van hout, plastic, metaal of een minerale ondergrond? In al die gevallen is de afbijt geschikt om de verf te verwijderen, en daarna opnieuw aan de slag te gaan.

Bovendien kun je met een goede verfafbijt tot wel 10 lagen in één keer verwijderen. Dat betekent dat je er bijna altijd in één keer mee klaar bent. Om de ondergrond voor te bereiden en er opnieuw mee aan de slag te gaan. Als het tijd wordt om die opnieuw te schilderen of als je daar een nieuwe kleur op wilt aanbrengen.

Liever niet zelf maken

Er zijn online manieren en formules te vinden om zelf verfafbijt te maken. Dat bespaart je de kosten, maar brengt aan de andere kant ook risico’s met zich mee. Veel van de recepten bevatten namelijk natriumhydroxide. Dat is een bijtende soda. Een sterk middel dat de zwakkere basen zal verwijderen. Houd er rekening mee dat dit enorm corrosief is en ernstige brandwonden kan veroorzaken, dus gevaarlijk is om mee te werken.

Andere oplossingen om zelf verfafbijt te maken bevatten bijvoorbeeld veel water, waardoor het houtwerk beschadigd kan raken en kan opzwellen. Ook dat is niet verstandig en kan meer schade aanrichten dan je weer netjes kunt herstellen.

Verfafbijt: welk product is de beste keuze?

Ben je op zoek naar verfafbijt en wil je graag de beste keuze maken? We zetten een paar van de populaire producten voor je op een rij:

 • Alabastine Super Afbijt
  Een populaire product met een super snelle werking, waardoor je daar meteen mee aan de slag kunt. Om meerdere lagen verf te verwijderen en geschikt voor alle verfsoorten die er zijn aangebracht.
 • Rust Oleum Nr.1 Groene Verfafbijt
  Een effectieve gel-afbijt, waar je op een eenvoudige manier gebruik van kunt maken. Zonder gevaarlijke stoffen en zowel geschikt om verflagen als om lijm op een vakkundige manier te verwijderen.
 • Alabastine Super Vloerlijmafbijt
  Wil je vloerlijm verwijderen? Dan is deze Vloerlijmafbijt van Alabastine goed geschikt. Een product met een supersnelle werking, dat geschikt is voor zowel hout, steen als metaal. Als toevoeging op de soorten verfafbijt die er beschikbaar zijn.


Verfafbijt kopen: online assortiment

Benieuwd naar ons online assortiment? De meeste verfafbijt hebben we gewoon voor je op voorraad, zodat je die razendsnel in huis hebt. En bestel je voor minimaal €50? Dankzij gratis verzending betaal je daar bovendien een zo scherp mogelijke prijs voor.

Heb je vragen over de beste verfafbijt of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.

Tags: Verfkennis