Keukendeurtjes verven, hoe doe je dat?
Een keuken, waarvan de keukendeurtjes lichtgroen zijn geverfd.

Keukendeurtjes verven: hoe pak je dat aan? Met een paar handige tips kun je die zelf schilderen. Aan de hand van de RAL-code die je mooi vindt, zodat we de kleur precies voor je kunnen mengen.

Wil je de keukendeurtjes schilderen? Aan de hand van een paar duidelijke stappen ga je daar als een vakschilder mee aan de slag. Ook als je er weinig ervaring mee hebt, om eenvoudig te zorgen voor een prachtig resultaat. Iets dat je gewoon zelf kunt, om kosten te besparen ten opzichte van nieuwe kastjes of deurtjes.

Schoonmaken, afplakken en gronden

Benieuwd hoe je het aan moet pakken als je de keukendeurtjes wilt verven of schilderen? Wij zetten de belangrijkste 3 stappen voor je op een rij:

  1. Schoonmaken
    Begin met het schoonmaken van de keukendeurtjes. Maak ze goed schoon met bijvoorbeeld een verfreiniger. Op die manier verwijder je vet en vuil, zodat je een schone ondergrond hebt om op te werken. Het is de basis voor een egale en gladde verflaag, om die als een vakschilder aan te brengen.
  2. Afplakken
    De keukendeurtjes schoongemaakt? Dan wordt het tijd om die netjes af te plakken. Je voorkomt dat de verf terecht komt op plekken waar je dat niet wilt. En haal je de afplaktape weer weg terwijl de verf straks nog nat is? Dan zorg je eenvoudig voor een heel strakke lijn, zodat je de kastjes professioneel kunt afwerken.
  3. Gronden
    Na het afplakken is het belangrijk om de kastjes te gronden, uiteraard nadat je die netjes hebt geschuurd. Je zorgt daarmee voor de verfbasis, waar je de aflak op kunt aanbrengen. De grondlak zorgt ervoor dat de verf goed zal hechten aan de keukendeurtjes die je wilt verven.

Keukendeurtjes schilderen: verven als een vakman

Je kunt na de bovenstaande voorbereiding zelf de keukendeurtjes verven. Om ze mooi te schilderen, nadat je een goede primer hebt aangebracht als grondverf. Het is belangrijk om de grondlaag weer licht op te schuren, om die te ‘openen’. Je kunt er dan de aflak op aanbrengen, uiteraard nadat je de ondergrond weer stofvrij hebt gemaakt.

Tijdens het schilderen van de keukendeurtjes heb je de keuze uit verschillende verfsoorten. Ga je voor zijdeglans, voor hoogglans of wellicht voor een matte look? Met de glansgraad die je kiest zorg je eenvoudig voor het design dat je mooi vindt. In de hoogste kwaliteit, zonder dat je daar een professionele schilder voor nodig hebt. Je kunt in plaats daarvan zelf aan de slag als vakschilder, voor een stralend resultaat waarmee je bespaart op de belangrijkste kosten.

Heb je vragen over het verven van de keukendeurtjes of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.