Benodigde verf, hoeveel verf heb je nodig?
vier potten met verf en daarnaast een kleurenwaaier.

Hoeveel verf heb je nodig? Soms is het lastig inschatten hoeveel liter verf je nodig hebt om de kozijnen, de deuren of de muren te schilderen. Wij helpen je er graag bij, met een eenvoudige berekening.

Een goede voorbereiding is het halve werk en dan gaat het om meer dan het afplakken en het schuren en weer stofvrij maken van het oppervlak dat je wilt schilderen. Het is daarnaast belangrijk om goed te berekenen hoeveel verf je nodig hebt om alles netjes te kunnen schilderen.

Tip: houd rekening met het aantal lagen dat je wilt aanbrengen. Vermenigvuldig het oppervlak met het aantal lagen en tel er 10% bij op. Veel te veel verf is niet nodig, maar te weinig is nog veel vervelender.

Voor kozijnen, deuren en meer: advies op maat

Kozijnen, deuren of de muren schilderen en benieuwd hoeveel verf je nodig hebt? Je kunt het oppervlak berekenen door de hoogte te vermenigvuldigen met de breedte en de eventuele diepte, afhankelijk van wat je wilt schilderen.

Ga vervolgens uit van het aantal vierkante meters dat je uit een blik verf haalt. Dit verschilt per type verf, maar staat netjes aangegeven bij de verschillende producten die je kunt bestellen. Sommige verfsoorten zijn goed voor 12m2 per liter, terwijl je met andere producten juist meer of iets minder kunt schilderen.

Tip: kom je er zelf niet helemaal uit met hoeveel liter verf je nodig hebt? Wij helpen je graag te berekenen hoeveel verf er nodig is om de kozijnen te schilderen, de deuren te schilderen of om de muur een mooie nieuwe kleur te geven.

Maak de berekening voor zowel de aflak of beits, net als voor de eventuele grondverf waar je gebruik van wilt maken. Soms verschillen de producten in de laagdikte, waardoor je met een liter meer of minder vierkante meters kunt schilderen. Wij helpen je graag de juiste berekening te maken, zodat je voldoende van de verf in huis haalt en je daar mee kunt schilderen in de kleur die je voor ogen hebt.

Hoeveel liter verf heb ik nodig?

Zelf berekenen hoeveel liter verf je nodig hebt om te gaan schilderen? Ga uit van de hoogte en de breedte van het oppervlak, het aantal lagen en het aantal vierkante meters dat je uit een liter van het verfproduct kunt halen. Je kunt op die manier eenvoudig berekenen hoeveel verf je moet bestellen. Als je er zelf niet uitkomt helpen we je er graag bij, net als met de kwasten, rollers en andere benodigdheden die je erbij dient te bestellen.

Heb je vragen over hoeveel verf je nodig hebt of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag tijdens kantooruren en regelmatig ook daarna op telefoonnummer 072 532 3331. En vragen op een ander moment? Neem online contact met ons op. We horen graag van je.