Keuken verven, hoe kan je dat het beste doen?
Een moderne groenblauwe keuken, met een lichtblauwe muur, een achterwand met witte tegels en een houten keukenblad.

Keuken verven: hoe kan je dat het beste doen?


De keuken verven en benieuwd hoe je dat het best kunt doen? Met onze verf voor de keuken geef je die eenvoudig een mooie nieuwe uitstraling. Kies voor een andere kleur, breng de verf weer fris aan en zorg voor een stralend geheel zonder een nieuwe keuken te hoeven kopen. Je hebt de keuze uit verf om de achterwand van de keuken te verven, net als tegelverf voor de keuken en verf voor de deurtjes en lades en de rest van het houtwerk dat je wilt schilderen. Bovendien kun je speciale muurverf voor de keuken gebruiken, waar je spetters en ander vuil gemakkelijk af kunt vegen. Verf de keuken in hoogglans, in zijdeglans of in een van de andere glansgraden.

Verfexpert van Verf.nl    Verfexpert van Verf.nl:

Gebruik voor de muren in de keuken een afwasbare muurverf, vooral als deze wanden zich in de buurt van het fornuis bevinden. Je zorgt er zo voor dat vuil door de muur afgestoten wordt en dat je vlekken goed kunt reinigen zonder de verflaag aan te tasten.

Waarom de keuken schilderen?

Een nieuwe keuken is een grote investering, daarom kan het voordelig zijn om de keuken te schilderen. Zo heb je voor je gevoel een nieuwe keuken, met een frisse nieuwe uitstraling, zonder dat je daar heel veel geld voor betaalt.

Ga je de keuken schilderen? Dat kun je uitstekend zelf doen, zowel als je de keukenmuur verven wilt als wanneer je het keukenblad of keuken tegels verven wilt. Het geeft jouw keuken een belangrijke opknapbeurt, waarmee je ervoor zorgt dat die er weer als nieuw uit komt te zien.

Benieuwd naar de verf die je kunt gebruiken om de keuken te schilderen? Op het plafond en de muren kun je het best gebruik maken van afwasbare muurverf. Het is verf die lang meegaat en die je eenvoudig schoon kunt maken. Op de tegels in de keuken kun je gebruik maken van speciale tegelverf voor de keuken, waarmee je die een mooie nieuwe uitstraling geeft.

Keuken verven voorbereiding

Aan de slag met het verven van de keuken en benieuwd hoe je daar aan begint? Je moet de muren en andere oppervlakken die je wilt schilderen eerst goed schoonmaken. Reinig alle oppervlakken met een verfreiniger. Het houtwerk, zoals keukenkastjes, dien je vervolgens te schuren zodat de verf hier goed op kan hechten.

Je kunt jouw keuken vervolgens verfklaar maken door de randen van alle muren, keuken tegels, het houtwerk en werkplekken af te plakken. Gebruik daarvoor afplaktape, waar ook vakschilders graag gebruik van maken. Je zorgt daarmee voor een strakke rand rond het oppervlak dat je wilt verven. Dek de vloer en meubels af met afdekfolie.

Keukenmuren verven: de beste keuken verf

Als je de keukenmuren gaat verven, raden wij aan om een speciale muurverf voor de keuken te gebruiken. Dit is vooral belangrijk als je de achterwand van de keuken gaat verven, waar tijdens het koken vaak spetters op komen. Verf voor de keukenmuur is vlekafstotend, bestand tegen deze vervuiling en is extra goed reinigbaar, waardoor je spetters van de muur kunt poetsen zonder dat dit de verflaag beschadigt.

Het is ook mogelijk om de keukenmuur te verven met een standaard muurverf en hier vervolgens een kleurloze coating overheen aan te brengen die de muur beschermt tegen vervuiling en slijtage. Hiervoor gebruik je een speciale muurcoating in de keuken, zoals de Trae Lyx Naturel Finish.

Onderstaande producten zijn populaire afwasbare muurverf voor de keuken. Deze producten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en worden daarom veelvuldig gebruikt om de achterwand van de keuken te verven. Deze verf voor de keukenmuur wordt bijvoorbeeld ook toegepast in restaurants.

Kastjes en houtwerk in de keuken schilderen

Als je de keukenmuur geverfd hebt, kun je de kastjes, lades en het houtwerk schilderen. Het is verstandig om kastjes en lades vooraf te demonteren. Gebruik een aflak en eventueel een grondverf als de oude verflaag niet goed meer is. Eventuele groeven en scheuren kun je vullen met een houtvuller, waarna je die kunt schuren en opnieuw kunt behandelen. Op die manier komt de hele keuken er weer als nieuw uit te zien.

Verf tenslotte de deuren, deurlijsten en andere extra onderdelen. Bewaar de plinten tot het laatst, waarmee je voorkomt dat er al eerder stof of vuil op de kwast terecht zal komen. Het is de beste manier om jouw keuken te verven, waarmee je die een mooie nieuwe kleur en een frisse uitstraling geeft.

We zetten de populairste lakverven om het houtwerk in de keuken te verven op een rij. Dit zijn kras- en slijtvaste producten die bestand zijn tegen huidvet en verschillende schoonmaakmiddelen, zodat ze uitstekend geschikt zijn voor toepassing in de keuken.

Tip van de schilder
Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte (geen tocht) en schilder bij voorkeur ’s ochtends, zodat de verf de hele dag goed kan drogen. Je kunt de volgende dag de volgende laag aanbrengen, zodat je een hoogwaardig verfsysteem opbouwt.

Keuken tegels verven

Wil je de tegels in de keuken verven en ben je benieuwd hoe je dat aanpakt? Zorg ervoor dat je de tegels eerst grondig reinigt voordat je de keuken tegels gaat schilderen. Het is vervolgens belangrijk om de juiste tegelverf voor de keuken te bestellen. Kies bijvoorbeeld voor de Alabastine Tegellak in combinatie met de Alabastine Tegel Grondverf. Dit product is alleen in standaard wit leverbaar.

Wil je de tegels verven in de keuken in een kleur naar jouw keuze? Dan kun je kiezen voor de Rust-Oleum 9200 Rust-O-Thane, waarbij je de Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer als primer dient te gebruiken. Dit zijn 2-componenten producten die je dus eerst dient te mengen voordat je ze kunt aanbrengen op de wandtegels.

Keuken verven: de beste keuken verf bij Verf.nl

Wil je jouw keuken verven en zoek je daarvoor de beste verfproducten? Bestel ze online, zowel voor de keukenmuren, de keukentegels als de keukenkastjes. Wij leggen je graag uit welke verf je daar het best voor kunt gebruiken, zodat je daar vakkundig mee kunt werken. Bovendien adviseren we je graag over de juiste kwasten en rollers, net als de andere verfbenodigdheden. En bestel je de verf voor de keuken voor minimaal €50? Dan zorgen wij voor gratis verzending naar jouw adres, zodat je daar geen extra kosten voor hoeft te maken.

Heb je nog vragen over het schilderen van de keuken, bijvoorbeeld over het verven van de keukenmuur, of wil je een grote bestelling plaatsen? Bel ons op maandag tot vrijdag op telefoonnummer 072 532 3331 of neem contact met ons op. We horen graag van je.

img

Spreek een verfspecialist

Wil je meer informatie of heb je nog vragen over het verven van de keuken? Neem contact op met een van onze experts, wij helpen je graag!