Inloggen
Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 50,- Nummer 1 verfwinkel - 4,9/5 - Trustpilot Grootste verf- en kleuraanbod 30 dagen bedenktijd
TrustPilot
Thuiswinkel
-
Gratis razendsnelle verzending v.a. € 50,-

ClimateCoating Lumen - Mengkleur - 5 l

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Inhoud/ liter
5 liter 12,5 liter
Kleur
Kies je kleur Wit (RAL 9003)
151,86 125,50 Excl. BTW
Reviews
Gebaseerd op 2 reviews

Kies tijdens het afrekenen één van de onderstaande cadeaus.

DeltaPlus Werkhandschoenen - Wit - Large (09)
Kresto Handreiniger - 30 ml
Professionele Verfblikopener
Autodrop Total Loss - 85 g
Toevoegen aan favorieten
 • Gratis verzending v.a. € 50,-
 • 6 dagen per week thuisbezorgd
 • Ophalen bij 3.800+ ophaalpunten
 • Gratis roerhoutjes per verfkleur en -soort
 • 2 jaar product- en kleurgarantie
 • Gratis cadeautje v.a. € 75,-
 • Klantbeoordeling 4,9/5 (23.837 reviews)

Erkend verfspecialist spreken?
072-5323331 (ma - vrij 9.00 - 13.00 en 13.30 - 17.00 uur)

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
PostNL bezorgt ruim 98% van alle pakketten de volgende dag (met uitzondering van zondag).


Aanmelden voor bedrijfsvoordeel
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Dit heb je ook nodig
 • Vragen over dit product
 • Reviews

Artikelomschrijving

Dit product heeft een nieuwe uitstraling!

ClimateCoating Lumen

Schilderen met ClimateCoating Lumen (voorheen Thermohield Lumen)? Het is verf met een keramisch filter, waarmee je de binnenwanden en plafonds op een prachtige manier kunt afwerken. Het grote voordeel van dit product is bijvoorbeeld de hoge lichtreflectie, waardoor de verlichting minder fel hoeft te zijn en je eenvoudig op de energierekening bespaart.

Bovendien verbetert de verf eigenschappen en comfort op het gebied van temperatuur, vocht en akoestiek. Tegelijkertijd is het keramisch filter ultra dun, robuust en elastisch. Dat betekent dat je er op een eenvoudige manier mee kunt schilderen en je nauwelijks merkt dat er sprake is van een speciaal filter. En zoek je een specifieke kleur? We kunnen ClimateCoating Lumen voor je mengen in iedere (RAL)kleur waar je naar zoekt, zodat je daar op een mooie manier mee aan de slag kunt.

 • Lichtreflectie en lichtdiffusie verhogend
 • Vochtregulerend
 • Warmtereflecterend
 • Niet geschikt voor buiten

Meest gestelde vragen

Welke kwast heb je nodig?

Bij het schilderen van je muren en plafonds gebruik je een kwast om verf (en voorstrijk) goed aan te brengen in hoeken waar een roller niet goed bij kan. Je kunt kiezen voor een ronde of platte kwast. Beiden zijn geschikt, maar met een platte kwast is het eenvoudiger strakke lijnen te schilderen. Ideaal als je wel je muur maar niet het plafond gaat schilderen. 

- Ronde kwast: Goudhaantje Aqua 286 Patentkwast (keuze van de vakman)
- Platte kwast: SAM Pro Platte Muurverf Kwast S109 (meest besteld)

Welke roller heb je nodig?

De type vacht van een muurverfroller kies je op basis van de structuur van je ondergrond. Kies voor randen en kleine(re) oppervlakten een roller met breedte 10 cm of 12 cm en voor de grote oppervlakten een breedte van 18 cm of 25 cm.

Gladde structuur
Voor ondergronden zoals pleister- en stucwerk, gips- en houten platen, beton, (glasvezel)behang adviseren we de Goudhaantje Verfroller Microstar.

Lichte structuur
Ondergronden zoals spackspuitwerk, spachtelputz, rustiekputz en granol rol je met de Goudhaantje Muurverfrollers met een poolhoogte (vachtdikte) 13 mm. 

Grove structuur
Bestaat je ondergrond uit grof stucwerk of metselwerk? Kies dan voor de Goudhaantje Muurverfrollers met een poolhoogte 21 mm.

Heb je beschadigingen aan je muur?

Voordat je begint met het voorstrijken of het schilderen van je muur moet je ervoor zorgen dat je de beschadigingen aan de muur eerst repareert met een geschikt vulmiddel.

Heb je een gat, scheur of barst in je muur?
Wij adviseren de Red Devil Onetime Plamuur om de gaten, scheuren en barsten te herstellen. De Red Devil Onetime Plamuur is geschikt voor het vullen van gaten, scheuren en barsten tot wel 30mm diep.

Wil je een naad repareren tussen 2 oppervlakten?
Wij adviseren de Den Braven Zwaluw Acryl-W om de naden tussen 2 oppervlakten te herstellen. Denk hierbij aan naden tussen het plafond en de muur, tussen kozijnen en de muur of in de hoek tussen 2 muren in. De Den Braven Zwaluw Acryl-W is geschikt voor het dichten van naden tot wel 10mm diep.

Moet ik voorstrijk gebruiken?

Er hoeft niet altijd voorstrijk gebruikt te worden bij het schilderen van een muur. Alleen wanneer de muur sterk zuigend of poreus is moet je eerst voorstrijken met ClimateCoating Fixplus

Hoe weet je of de muur poreus is?
Neem een natte spons en druk deze tegen de muur. Wordt het water opgenomen door de steen, dan is de muur poreus en dient er wel voorstrijk gebruikt te worden. Druppelt het water eenvoudig naar beneden, dan is voorstrijken niet nodig.

Let op!
Transparante voorstrijk mag nooit op bestaande verflagen worden gebruikt.

Raadpleeg het ‘’Voorstrijk aanbrengen: is dat nodig?'' blog voor meer informatie.

Hoeveel liter heb ik nodig?

Ga je de verf verspuiten?
Houd rekening met een lager rendement. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. 

Is dit product verspuitbaar?

De ClimateCoating Lumen is met 0-5% water verdund verspuitbaar. De fabrikant adviseert een spuitdruk van 70-100 bar in combinatie met een spuitopening van 0,015-0,019 inch onder een spuithoek van 50°.

Bovengenoemde instellingen zijn een indicatie. Afhankelijk van de situatie adviseren we altijd een testvlak te spuiten. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt bereiken kun je het gespoten oppervlak narollen. Raadpleeg onderstaand productinformatie document voor meer informatie.

Gezondheid en veiligheid


Van dit product is geen gevaaraanduiding bekend.

ClimateCoating Lumen opbergen?
Heb je nog ClimateCoating Lumen over, dan is kun je dat nog prima bewaren. Doe de deksel terug op de verpakking en zet deze vorstvrij weg op een donkere plek. Open je de verpakking na een lange periode, controleer dan altijd of (1) de verf stinkt, (2) er een vel op de verf zit en (3) er klonten in de verf zitten. Verf die stinkt of klonten bevat is niet meer goed. Ruikt je verf goed, maar zit er een vel op? Verwijder de vel zorgvuldig en roer de resterende goede (natte) verf goed door. 

Verfemmer met verf weggooien?
Restanten van ClimateCoating Lumen horen bij het klein chemisch afval. Dit afval mag je per pakket naar ons retour sturen (Boekel 42, 1921 CE Akersloot), afgeven in onze winkel of inleveren bij de dichtstbijzijnde milieustraat.

Lege verfemmers weggooien?
Een verfemmer waarin geen of uitgedroogde verfrestant zit, kun je bij het restafval doen. Let op! Deze mag niet in de zak of container bestemd voor plastic verpakkingen en blik.

Barcodenummer overzicht

Wij kunnen de ClimateCoating Lumen in elke verfkleur mengen die beschikbaar is. Dit doen we met gecertificeerde verfmengmachines, originele mengpasta's en basisproducten. Onderstaand een overzicht van de basisproducten en bijbehorende barcodenummers die op het product staan vermeld.

4260067866131: Mengkleur - 5 l - Accent
4260067866148: Mengkleur - 12,5 l - Accent
4260067866162: Mengkleur - 12,5 l - Witte kleur
4260067866155: Mengkleur - 5 l - Witte kleur
4260067866155: Wit (RAL 9003) - 5 l - Wit (samengesteld)
4260067866162: Wit (RAL 9003) - 12,5 l - Wit (samengesteld)

Voordelen van ClimateCoating Lumen

Ben je benieuwd naar de voordelen van ClimateCoating Lumen? Het is een keramisch filter op basis van een afwerking die eerder werd gebruikt door NASA. Het merk heeft dit verder doorontwikkeld, in dit geval om binnen de plafonds en de binnenwanden mee te schilderen. Je profiteert onder andere van de volgende voordelen:

 • Betere lichtreflectie
 • Meer verlichtingscomfort
 • Grotere creatieve vrijheid

Lichtreflectie

Het keramisch filter in ClimateCoating Lumen is zo ontwikkeld, dat het zorgt voor een sterkere en diffuse weerkaatsing van het licht. De wanden en plafonds helpen het licht terug te kaatsen, in plaats van dat ze dit opnemen. Dat betekent dat je veel minder kunstmatig licht nodig hebt, om de ruimte toch heel licht te laten lijken. Je kunt af met minder verlichtingsbronnen, een lager wattage en een lager energieverbruik.

De ClimateCoating Lumen-verf helpt de energierekening te drukken en onnodige CO2-uitstoot te beperken. De verf zorgt ervoor dat de ruimte automatisch lichter zal lijken, zelfs als je maar een paar lichtbronnen aan hebt staan. Het is een duurzame keuze, door licht als het ware te recyclen en daar op een meer effectieve manier gebruik van te maken.

Verlichtingscomfort

Dankzij ClimateCoating Lumen kun je rekenen op meer verlichtingscomfort in de ruimte. Het verhoogt de verlichtingssterkte van zowel de wanden als plafonds, om voor een goede helderheidsbalans te zorgen. Dat drukt de energierekening en zorgt er tegelijkertijd voor dat je het binnenklimaat op onbewust niveau kunt verbeteren. De gelijkmatigheid van de verlichting neemt toe, om minder hinderlijke contrastverschillen te ervaren.

Je kiest met ClimateCoating Lumen voor een verf die goed geschikt is om het ontwerp prachtig te laten stralen. Bovendien draagt het bij aan een betere gezondheid, meer welzijn en een beter (werk)plezier in de ruimte. Dus schilder je de muren en plafonds in scholen, zorgcentra of andere publieke omgevingen? Met ClimateCoating Lumen kies je voor meer verlichtingscomfort.

Creatieve vrijheid

Onderzoek wijst uit dat het gebruik van ClimateCoating Lumen in iedere kleur leidt tot een significant hogere diffuse reflectiewaarde. Dat betekent dat je veel meer creatieve vrijheid ervaart, omdat je gebruik van maken van kleuren die met andere verfproducten voor te weinig lichtopbrengst zouden hebben gezorgd.

Je kunt rekenen op een verbetering van de diffuse reflectiewaarde van 12% in wit, tot wel 425% in zwart en andere donkere kleuren. Dat betekent dat je als architect en kleurdesigner niet langer gebonden bent aan de typische lichte kleuren. ClimateCoating Lumen geeft licht en kleur aan de ruimte, waardoor je de volledige vrijheid ervaart om je creatief te kunnen uiten.

Toepassingen van ClimateCoating Lumen

Ben je benieuwd hoe en waar je gebruik kunt maken van ClimateCoating Lumen? Dit is iets waar onze experts in verf en kleur je natuurlijk graag meer over vertellen.

Je gebruikt de verf met het keramisch filter op binnenwanden en plafonds, bij voorkeur in de droge ruimten. Je zorgt daarmee voor een betere lichtreflectie, als belangrijkste voordeel van deze uitvoering van de verf.

En gaat het je niet om de lichtreflectie, maar zoek je een goede beschermende verf? Bekijk dan ook ThermoPlus, dat je ook kunt gebruiken in droge ruimten. En wil je er juist in een vochtige ruimte mee schilderen? Dan is ThermoVital waarschijnlijk een betere keuze.

Belangrijke producteigenschappen

Wil je meer weten over de belangrijke producteigenschappen van ClimateCoating Lumen? We zetten ze voor je op een rij, zodat je een goed beeld krijgt van de diverse voordelen:

 • Verbeterde diffuse lichtreflectie
  De lichtreflectie verbetert, waardoor de ruimte automatisch lichter lijkt dan met andere verfsoorten. Dat betekent dat je ook in meer donkere tinten eenvoudig zorgt voor een fijne ruimte om goed in te kunnen werken.
 • Energiebesparend
  Wil je de verlichting minder snel aanzetten, minder fel gebruiken of het aantal lichtbronnen beperken? Met ClimateCoating Lumen maak je dan een goede keuze, om te besparen op de energierekening.
 • Comfortverhogend
  Het comfort neemt toe, dankzij het krachtige keramische filter. Dit verbetert de lichtreflectie, vermindert de hoeveelheid benodigde energie en garandeert een fijn leefcomfort met een goed binnenklimaat.
 • Matte uitstraling
  De verf met keramisch filter heeft een mooie matte uitstraling. Zo is ClimateCoating Lumen in droge ruimten goed geschikt om de wanden en plafonds af te werken.
 • Watergedragen
  De verf is gewoon watergedragen, zodat je daar op een makkelijke manier mee kunt schilderen. Je merkt weinig tot niets van het keramisch filter, omdat het op de achtergrond z’n werk doet.

We kunnen de ClimateCoating Lumen verf met het keramisch filter in iedere kleur voor je mengen. Dus zoek je een RAL-kleur of een andere kleur? Wij mengen de verf, waarna jij er op een eenvoudige manier mee kunt schilderen.

ClimateCoating Lumen kopen: eenvoudig aan te brengen

Wil je schilderen met ClimateCoating Lumen? Dat kan op een eenvoudige manier, net als met iedere andere (witte) muurverf. Je maakt gebruik van een vachtroller of eventueel een verfspuitmachine, als je daar wat ervaring mee helpt.

De verf is goed geschikt voor steen, gips, hout, kunststof en bijvoorbeeld behang. Bovendien laadt de verf zich niet statisch op, waardoor je minder last zal hebben van nicotine- en vuilafzettingen. En is er toch sprake van vervuiling? Met een beter water en eventueel wat zeep haal je het makkelijk weg.


Documenten

Specificaties

Retourneren (30 dagen)

Op alle producten geldt een bedenktijd van 30 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd.

Retourneren (30 dagen) ja: wit/ standaard wit
uitgesloten: mengkleuren
Locatie

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt. Welke producten wel, dat zie je hier.

Locatiebinnen
(Kleur)dekkingdekkend
Uitstralingmat/ matt
Kwaliteitprofessioneel
Ondergrond

Een beknopte samenvating voor welke ondergronden deze producten geschikt zijn. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout
hout (gegrond)
metaal
metaal (geprimerd)
kunststof
kunststof (geprimerd)
steen(achtig)
stucwerk
plaatmateriaal
behang
beton
Basiswaterverdunbaar (acryl)
Type verdunning

Vrijwel al onze producten zijn gebruiksklaar. Hier zie je welke verdunning toegevoegd kan worden indien nodig. Controleer altijd de productinformatie!

Type verdunningwater
Schrobvastheid

Klasse 1 (woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken hal), klasse 2 (woon- en slaapkamer), klasse 3 (goedkopere muurverf voor bijv. studentenkamer)

Schrobvastheidklasse 2
Extra eigenschappenextreem vuilafstotend
warmtewerend
licht reflecterend
Gemiddeld M² per liter

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Gemiddeld M² per liter> 9 m2
Prijs per M²

De Prijs per m² op basis van de goekoopste variant en gunstigste omstandigheden. Vergelijk uw situatie altijd met de bijbehorende productinformatie.

Prijs per M²2,00 - 2,50 per m2
Gebruiksklaar

Ja: Product kan meteen aangebracht worden Nee: Lees de productinformatie voor aanvullende informatie

Gebruiksklaarlees productinformatie
Aanbrengen met

Een beknopte opsomming hoe dit product aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
verfroller
verfspuit
Verwerkingstemperatuur

De minimum en maximum verwerkingstemperatuur, Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Verwerkingstemperatuur5 tot 25 graden
Droogtijden

De aangegeven droogtijd is een theoretische indicatie rond de 20° C. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie!

Droogtijdenoverschilderbaar na 4 uur
Voor gebruiklees productomschrijving
2 minuten links- en rechtsom roeren
Tijdens gebruikproduct niet in de zon zetten
deksel terugplaatsen op verpakking
Na gebruikdeksel terugplaatsen op verpakking
vorstvrij op donkere plek wegzetten
Productgarantieja
Kleurgarantieja
MerkClimateCoating
CategorieAlle muurverf
EAN Code4260067866155
Artikelcode6623
Verpakkingemmer (5 liter)

Dit heb je ook nodig

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

3M Scotch 244 Afplaktape - Goud

 • Voor binnen en buiten
 • Algemeen gebruik
 • Voor diverse ondergronden
5,72 4,73 Excl. BTW
Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

Goudhaantje Verfroller Microstar - 9 mm

 • Glad resultaat
 • Voor muurverven en voorstrijkmiddel
 • Ook voor parketlakken
1,57 1,30 Excl. BTW
ClimateCoating Fixplus

ClimateCoating Fixplus

 • Fixeer voor zuigende minerale ondergronden
 • Zorgt voor een optimale hechting van de afwerklaag
 • Aanlengen met leidingwater
72,00 59,50 Excl. BTW
Den Braven Zwaluw Acryl-W

Den Braven Zwaluw Acryl-W

 • Afdichten aansluitvoegen
 • Overschilderbaar alle verven
 • Geen primer nodig
3,52 2,91 Excl. BTW
Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

Goudhaantje Aqua 286 Patentpuntkwast

 • Duurzame ronde kwasten
 • Watergedragen verf
 • Streeploos resultaat
5,71 4,72 Excl. BTW
Red Devil Onetime Plamuur

Red Devil Onetime Plamuur

 • Goed vullend
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Voor diverse ondergronden
5,02 4,15 Excl. BTW
SAM Verfemmer

SAM Verfemmer

 • Stevig ijzeren handvat
 • Voor grotere klussen
 • 8 en 12 liter
2,29 1,89 Excl. BTW

Reviews

5/5 2 reviews
Geplaatst op 26-07-2021

Super verf. En precies de kleur die we dachten.

Geplaatst op 24-02-2021

De klus is geklaard! Onlangs heb ik het plafond van onze keuken geverfd met ClimateCoating “Lumen”. Deze had ik op kleur laten maken.
Het resultaat is zeer naar onze tevredenheid. De verf is goed te verwerken, smeert goed uit zonder dat deze gaat druppen, droogt mooi gelijkmatig op en dekt prima. Één laag opzetten was voldoende.
Met de spetters viel het reuze mee. Deze zijn overigens goed direkt te verwijderen met een vochtige doek, zeker van gladde oppervlakken. We merkten meteen meer lichtopbrengst, het is veel helderder, en het voelt behaaglijker aan wat temperatuur betreft.
Kortom: een heel goed produkt, prettig in gebruik met een fantastisch resultaat. Het doet wat het belooft!

Schrijf een review

Aantal sterren
     
   
  Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

       

Winkelwagen

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen
20211022 21:47:27 PC11False0FalseTrue220102