Wat is buitenbeits?

Buitenbeits is een vorm van houtbescherming waarbij je een dekkende, transparante of semi-transparante laag kan aanbrengen op het hout. Door een buitenbeits aan te brengen op je houtwerk bescherm jij je hout tegen vocht en de verschillende invloeden van het weer. Denk hierbij aan zon, regen, wind die ervoor kunnen zorgen dat het hout verweert of beschadigt. Naast dat buitenbeits je houtwerk beschermt zorgt het natuurlijk ook voor een decoratief element. De dekkende buitenbeits kunnen we in iedere kleur voor je mengen, terwijl je met de transparante buitenbeitsen het houtwerk kunt laten stralen met behoud van het natuurlijke effect. Er zijn verschillende soorten beitsenbeitsen waar je gebruik van kunt maken. Een iedere buitenbeits heeft natuurlijk zijn eigen eigenschappen en toepassingen waarop je de buitenbeits kunt gebruiken.

Dekkende en transparante buitenbeits

Binnen de categorie buitenbeits maken wij onderscheid tussen dekkende en transparante buitenbeits. Er zitten een aantal verschillen tussen een dekkende en transparante buitenbeits. Het belangrijkste en meest voor de hand liggende verschil is dat de ene buitenbeits dekkend is. Het bedekt het houtwerk volledig en geeft een egale kleur aan je hout. Bij sommige dekkende beitsen verdwijnt de volledige structuur van het houtwerk zelfs, omdat er een dekkende laag op komt. Bij een transparante buitenbeits wordt de natuurlijke structuur en kleur van het houtwerk grotendeels behouden, hierdoor behoudt het houtwerk de natuurlijke uitstraling. Een ander verschil is dat dekkende buitenbeitsen vaak een iets betere bescherming bieden tegen UV-straling en andere weersinvloeden. Dit komt doordat een dekkende laag een dikkere laag op het houtwerk vormt.

De keuze om gebruik te maken van een dekkende of transparante uitstraling is puur afhankelijk van jouw voorkeur. Beide soorten bieden een goede bescherming en verlengen de levensduur van je houtwerk. Het is wel belangrijk om te beseffen dat buitenbeitsen niet allemaal hetzelfde zijn. Er zitten verschillen in de kwaliteit, duurzaamheid en bescherming tussen de verschillende merken en soorten beitsen. Het is daarom verstandig om een goede keuze te maken en te gaan voor een kwaliteitsproduct zoals de beitsen uit de Jotun Demidekk lijn. Welke producten vallen nou onder de beste dekkende en transparante buitenbeitsen?

Dekkende buitenbeits

Een dekkende buitenbeits biedt de mogelijkheid het hout af te werken in een kleur naar keuze. Van wit tot zwart en alles wat er tussenin zit. Zorg er met de dekkende buitenbeits voor dat je het hout dezelfde kleur kunt geven als het tuinhuis of combineer het met de kleuren van planten die je in de tuin hebt staan. Zorg voor een natuurlijke overgang van binnen naar buiten en werk het hout af in de kleur die je voor ogen hebt.


Dit zijn enkele kwalitatief hoogwaardige dekkende buitenbeitsen waarmee je gegarandeerd een uitstekende bescherming geeft aan je houtwerk.

Tuinhuis behandeld met dekkende zwarte matte beits in een betegelde tuin

Transparante buitenbeits

Een transparante buitenbeits benadrukt de mooie natuurlijke uitstraling van het hout. Je kunt de noesten en nerven op een mooie manier zichtbaar laten. En belangrijker nog, je hebt de kans om die extra te benadrukken. Dankzij de beits met een transparante afwerking zorg je ervoor dat het hout duidelijker naar voren komt, waarmee je zorgt voor een natuurlijke look in de tuin.


Dit zijn enkele hoogwaarige transparante buitenbeitsen. Een bijkomend voordeel van een transparante beits is dat een transparante beits over het algemeen minder snel afbladdert dan een dekkende beits. Dit komt doordat een transparante buitenbeits in het hout trekt.

Stoelen en een tafel die behandeld zijn met transparante beits in een tuin met gras

Met zowel de dekkende als de transparante producten zorg je voor een uitstekende bescherming van het hout tegen de verschillende weersinvloeden. Het hout is goed bestand tegen regen, sneeuw, warmte, kou en andere invloeden waar je in Nederland mee te maken kunt krijgen. Het is uiteraard wel belangrijk om de behandeling iedere paar jaar te herhalen, zodat je het hout kunt blijven beschermen. Een beits gaat minder lang mee dan een lak (voor buiten).

Voordelen buitenbeits

Met een buitenbeits bescherm je het houtwerk tegen vocht en andere weersomstandigheden zoals zon, regen en wind. Buitenbeitsen bieden een bescherming tegen UV-straling. Buitenbeits heeft naast dat het een goede bescherming biedt ook een vochtregulerende werking. Door weersinvloeden kan het houtwerk veel vocht opnemen. Door gebruik te maken van een goede buitenbeits die vochtregulerend is, kan je het vochtgehalte van het houtwerk reguleren en verminderen. Zo voorkom je dat het houtwerk gaat rotten en geniet je veel langer van je houtwerk.

Best buitenbeits in alle beitskleuren

Wil je gebruik maken van een kwalitatief hoogwaardige buitenbeits en ben je benieuwd naar wat er beschikbaar is? Je hebt de keuze uit diverse beitskleuren. Houd het dichtbij de kleur van hout met de verschillende bruintinten of zorg er met een heel andere kleur juist voor dat je een mooi contrast kunt aanbrengen. De buitenbeits is er bijvoorbeeld in zwart en in grijs, net als in klassiek groen of een mooie witte beits voor buiten. Door het hout af te werken met een beits voor buiten die dekt maak je de uitstraling meer tijdloos of juist modern, afhankelijk van de kleur die je kiest. Wij denken daarover graag met je mee, zodat je een mooie kleur kunt selecteren.

Vervolgens kan je de buitenbeits aanbrengen. Het aanbrengen van buitenbeits is een relatief eenvoudige klus die je in veel gevallen zelf kunt doen. Goed om te weten is dat je het oppervlak dat je in de buitenbeits wil gaan zetten eerst goed reinigd en opschuurd waar nodig. Dit om een goede hechting van de beits op het oppervlak te garanderen. Vervolgens kan je het houtwerk in de beits naar keuze zetten. Dit kan in een dekkende buitenbeits die beschikbaar is bijna alle kleuren, of in een transparrante beits. Zorg ervoor dat je het houtwerk goed onderhoudt. Zo houdt je het houtwerk voor een lange tijd mooi.

Tip: Benieuwd welke kwasten en rollers je het best kunt gebruiken om de buitenbeits aan te brengen? Wij denken daarover graag met je mee, zodat je alle schilderbenodigdheden er makkelijk bij kunt bestellen.

Buitenbeits aanbieding: online en in de winkel

Ben je op zoek naar een buitenbeits aanbieding? Bij Verf.nl hebben wij regelmatig buitenbeits aanbiedingen die zowel online als bij ons in de winkel gelden, zodat jij de producten kunt bestellen op de manier die je het meest prettig vindt. Zoek je naar de beste buitenbeits, bijvoorbeeld van het merk Jotun, voor een scherpe prijs? Bij ons vind je goedkope buitenbeits van uitstekende kwaliteit, zodat je profiteert van het beste van beide werelden.

Ontdek de A-merken buitenbeits waar je gebruik van kunt maken. Het zijn producten waar ook vakschilders graag mee werken, zodat het aan de kwaliteit daarvan in ieder geval niet zal liggen. In combinatie met de juiste benodigdheden om buiten te schilderen of te beitsen zorg je ervoor dat jij kunt werken aan een duurzaam resultaat van uitstekende kwaliteit.

Buitenbeits kopen

Wil je een buitenbeits kopen en zoek je naar de goedkope producten of de beste buitenbeits aanbiedingen die er beschikbaar zijn? We zorgen er online en bij ons in de winkel in Akersloot voor dat je nooit te veel betaalt. Een scherpe prijs voor beits van goede kwaliteit, waardoor je daar buiten goed gebruik van kunt maken. Dekkend of transparant, geschikt voor bijvoorbeeld schuttingdelen, gevelbekleding, het tuinhuis of houten tuinmeubelen die je hebt staan. Zo kan jij met je buitenbeits de beste bescherming aan je houtwerk geven tegen vocht, UV-straling en andere weersinvloeden. Door de juiste keuze te maken en regelmatig onderhoud te plegen verleng je de levensduur van het houtwerk en blijft het er altijd goed uitzien.

Wij adviseren je graag over het gebruik van een dekkende of transparante beits, afhankelijk van het type hout dat je wilt beschermen tegen de verschillende invloeden van het weer. Geef ons aan waar je mee aan de slag wilt, dan zorgen wij ervoor dat je de juiste buitenbeits kunt kopen en dat je alles in huis haalt om daar goed mee te kunnen werken. We hebben de buitenbeits en de andere producten veelal zelf voor je op voorraad, zodat we jouw bestelling meteen kunnen verzenden. En bestel je voor minimaal €50? Dan is de verzending gratis, zodat je voor jouw buitenbeits en de rest van je bestelling geen extra kosten hoeft te maken.

Heb je vragen of wil je een grote bestelling plaatsen? Je kunt ons contacten op klantenservice@verf.nl of bereiken op telefoonnummer 072-5323331. We horen graag van je.